Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 29/2017 - sankce za správní delikt podle zákona o zdravotních službách

Mgr. Fričová Lenka

vedoucí oddělení matrik a státního občanství

  • 26. 06. 2017 10:17

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatel žádal o následující informaci:

1. zda Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen KÚ LK) uložil v období od 1. 1. 2015 do 15. 6. 2017 sankci za správní delikt dle ust. § 118, odst. 3 písm d) zákona č., 372/2011 Sb., o zdravotních službách (ZZS), tj. za delikt, kdy poskytovatel zdravotních služeb poruší povinnost mlčenlivosti dle ust. § 51 ZZS,

2. a pokud uložil, žádal o stručnou informaci o tomto rozhodnutí v této struktuře:

a) spisová značka věci,

b) stručný popis jednání, v němž úřad shledal porušení povinnosti mlčenlivosti (lze ocitovat např. výrokovou část rozhodnutí),

c) uložená sankce,

d) zda bylo proti rozhodnutí podáno odvolání,

e) zda rozhodnutí nabylo právní moci.

 

Odpověď na žádost: KÚ LK sdělil žadateli, že žádnou sankci za správní delikt týkající se porušení povinnosti mlčenlivosti poskytovatelem zdravotních služeb dle § 51 zákona o zdravotních službách v požadovaném období neuložil. Pro upřesnění KÚ LK uvedl, že předmětný správní delikt je popsán v ust. §117 odst. 3 písm. d) zákona o zdravotních službách, nikoliv v § 118.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky