Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská, liberecká a jablonecká nemocnice dostanou přístroje na kyslíkovou terapii, kraj na to využije prostředků z covidové veřejné sbírky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 10. 2020 10:17
  • Covid-19
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Liberecký kraj nakoupí z prostředků veřejné sbírky Liberecký kraj sobě! COVID-19 liberecké, českolipské a jablonecké nemocnici 6 kusů přístrojů pro kyslíkovou terapii. Celková částka činí 488.438,28 korun včetně DPH. Na účtu veřejné sbírky zůstává ještě 1.097.121 korun.

„Přístroje umožní s ohledem na stávající nepříznivou epidemiologickou situaci navýšit kapacity pro léčbu pacientů s respiračními potížemi. Ulehčí to práci zdravotníků v této mimořádné době. Chtěl bych ještě jednou poděkovat občanům, kteří projevili příspěvkem do veřejné sbírky solidárnost k druhým. Liberecký kraj udělá maximum proto, aby peníze ze sbírky byly využity co nejlépe a nejúčinněji tam, kde je to nejvíce potřeba. Budeme vždy upřednostňovat nákup konkrétního vybavení místo spoření peněz na účtu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Do veřejné sbírky Liberecký kraj sobě! COVID-19 zaslali prozatím jednotliví přispěvatelé celkem 2.888.753 korun. Po dřívějším nákupu izolátorů pro testování vzorků na COVID-19 pro Krajskou nemocnici Liberec, a. s. a Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s. a po schválení nákupu a daru zmíněných přístrojů Humid BH-High flow bude na účtu k dispozici částka 1.097.121 korun.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky