Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do Německa i Polska jen s negativním testem, kraj spouští odběrové místo i v Harrachově

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 02. 2021 15:14
  • Covid-19

Sdílet článek

Spolková republika Německo i Polská republika vyžadují při přechodu hranic z České republiky negativní test na covid-19. Společnost SMRŽO – MEDIC v současné době již provozuje odběrové místo v Hrádku nad Nisou. Od pondělí 1. března své služby rozšíří i na hraničním přechodu v Harrachově. Odběry antigenních testů budou fungovat stejně jako v Hrádku v režimu od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin. Na odběr je stále nutné se rezervovat online prostřednictvím systému Reservanto.

„Jelikož opatření na hranicích zpřísňuje i Polsko, chtěli jsme na aktuální situaci adekvátně zareagovat, a proto od pondělí 1. března zprovozníme odběrové místo v Harrachově. Chtěl bych za to poděkovat firmě SMRŽO – MEDIC a také jablonecké nemocnici. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na výraznou pomoc Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, který zajistí kontejnery a stan,“ uvedl hejtman Martin Půta.      

Pokud by se podmínky pro přechod hranic do Německa změnily, Liberecký kraj prozatím odběrové místo v Hrádku nad Nisou rušit nehodlá. Místo by sloužilo řidičům kamionů, kteří odtamtud míří do Polska.

Telefonní kontakt na odběrové místo a pro zprávu o výsledcích zůstává stejné, a to 776 822 283. Další informace jsou k dispozici na: www.smrzomedic.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky