Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Doporučený postup MPSV pro terénní pečovatelské služby v současné krizové situaci

Mgr. Eva Říhová

odborný zaměstnanec pro externí komunikaci

  • 16. 03. 2020 16:35
  • Covid-19

Sdílet článek

Vzhledem k vývoji epidemiologické situace v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19 způsobeným novým koronavirem vydává Ministerstvo práce a sociálních věcí (dále jen „MPSV“) doporučený postup, který formou otázek a odpovědí navazuje na již vydaná stanoviska a doporučené postupy, které MPSV uveřejňuje na webových stránkách (viz https://www.mpsv.cz/web/cz/informace-ke-koronaviru). 

Doporučený postup umožňuje pečovatelským službám redukovat své činnosti pouze na donášku stravy, pomoc při osobní hygieně a pomoc při péči o vlastní osobu, v případech nedostatku personálního zabezpečení.
Dále vykládá možnost poskytovat např. donášku stravy i dalším osobám, které nejsou „běžnými“ klienty sociálních služeb, bez podmínek, které stanovuje zákon o sociálních službách, pokud to umožní personální kapacity.

 

Převzato z Doporučený postup č. 3/2020, MPSV ČR

Doporučený postup MPSVDoporučený postup MPSV

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky