Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní značky omezí příjezd osob na turistická místa v regionu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 04. 2020 16:26
  • Covid-19
  • Doprava

Sdílet článek

Podle ustanovení vlády České republiky je zakázáno pobývat na veřejných místech v počtu více než dvou osob. O minulém víkendu se však v některých turistických lokalitách, například v oblastech Českého ráje nebo bývalého vojenského prostoru Ralsko, vyskytovaly stovky turistů a návštěvníků, kteří toto nařízení nedodržovali. Liberecký kraj proto ve spolupráci s krajskou policií vytipoval zhruba 30 lokalit, která osadí zákazovými značkami. Ty budou regulovat příjezd osob na turisticky hojně navštěvovaná místa.

„Rozumím tomu, že když bude pěkné počasí, budou chtít lidé vyrazit do přírody a na procházky. Nicméně musím zdůraznit, aby lidé chodili na výlety jen v úzkém rodinném kruhu. Prosím občany, aby dodržovali základní zásady vyplývající z nařízení vlády České republiky. Opatření nemá zabránit občanům, aby šli na čerstvý vzduch, ale má jim zabránit v tom, aby se v turistických místech netvořily větší neformální turistické skupiny se stovkami až tisíci lidmi,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Vzhledem k nadcházejícímu víkendu a příznivému počasí v následujícím období proto Krizový štáb Libereckého kraje na základě doporučení Policie ČR a po projednání se samosprávou dotčených obcí stanovil veřejná parkoviště a další plochy, které budou uzavřeny.

„Na těchto vytipovaných místech bude dopravní policie a pořádkové složky. Doufám, že se všechno obejde bez závažnějších problémů a že řidiči budou ukáznění a respektovat zákon o provozu na pozemních komunikacích. V případě porušení předpisů budeme udělovat pokuty do výše až 2000 korun,“ dodal Vladislav Husák, ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky