Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj otevře pět očkovacích center. Fungovat budou od prvního února

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 11. 01. 2021 17:07
  • Covid-19
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

V Libereckém kraji se od 1. února 2021 otevře pět očkovacích center. Čtyři z nich se budou nacházet v páteřních nemocnicích v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě a Jilemnici, páté bude v největším libereckém sportovním a multifunkčním areálu Home Credit Arena.

„Očkování pracovníků ve zdravotnictví, kteří přímo pečují o nemocné pacienty covid pozitivní, již probíhá. Připravujeme se na další týdny a měsíce, kdy je jasné, že počet osob, které bude potřeba proočkovat, bude v řádech stovek tisíc. Zatím je však bohužel nedostatek vakcín, byli bychom schopni očkovat víc,“ řekl hejtman Martin Půta.

„Tento týden budeme očkovat klienty i zaměstnance v domovech pro seniory, záleží na tom, kdy obdržíme vakcíny. Jako pilotní projekt jsme vybrali domov seniorů v libereckém Františkově, kde je zhruba 200 osob k proočkování. Vše by se mělo stihnout během jednoho dne,“ uvedl radní pro zdravotnictví Vladimír Richter. „Očkování budou také probíhat v dalších domovech pro seniory, a to ve všech okresech. Předpokládám, že vše bude trvat dva až tři týdny.“

Liberecký kraj je připraven od 1. února zřídit ve všech okresech velkokapacitní očkovací místa. V České Lípě to bude v kulturním domě Crystal, v Jablonci nad Nisou na Výstavišti, v Jilemnici a Semilech v areálech tamních nemocnic a v Liberci v Home Credit Areně. Kraj by byl schopen zajistit očkování zhruba 50.000 osob měsíčně. V současné době má Liberecký kraj k dispozici 2.340 dávek očkovací látky.

„V rámci rezervačního systému pamatujeme i na seniory, kteří práci s počítačem neovládají. Budou se moci poradit s lékařem, sloužit bude též státní linka nebo si budou moci zavolat na obecní úřady v místě jejich bydliště,“ sdělil radní Richter.

„Máme vše připraveno a snažíme se rychle reagovat na neustále se měnící pravidla hry. Jsem rád, že očkování v regionech bude plně v režii krajů, které si mají na svém území zajistit očkování samy,“ uzavřel Vladimír Richter.  

  • vakcinace LK (.pdf)
    98 kB
    11. 01. 2021 18:00

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky