Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj posílá mobilní očkovací týmy do odlehlých a málo proočkovaných lokalit

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 08. 2021 11:41
  • Covid-19
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Členové Krizového štábu Libereckého kraje jednali o tom, jak zvýšit počet proočkovaných osob v místech vykazujících nízký zájem o vakcinaci. Řešením jsou mobilní očkovací týmy, které poprvé vyjedou do těchto odlehlých a málo proočkovaných oblastí Libereckého kraje, a to ve čtvrtek 19. srpna. Mezi první zastávky budou patřit lokality Náhlov, Ploužnice a Kuřívody v okolí města Ralsko. Poté se mobilní očkovací týmy přesunou do Nového Města pod Smrkem a Žernova. Očkovat budou jednorázovou vakcínou Janssen.

„Nyní považujeme za důležité vyslat mobilní očkovací týmy do vybraných vyloučených lokalit,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Jedná se především o Ralsko a Nové Město pod Smrkem. Nicméně službu mobilních týmu nabídneme také všem starostům v Libereckém kraji a v případě zájmu jsme připraveni ke spolupráci. Optimální počet zájemců o vakcínu je kolem dvaceti v dané lokalitě.“

Od čtvrtka 19. srpna začnou mobilní očkovací týmy očkovat v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Náhlov od 10 hodin, ve sportovním areálu Ploužnice od 12 hodin a v bývalém kulturním domě Kuřívody od 14 hodin. Očkovat bude v sanitním voze posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Zájemci o vakcinaci musí být osoby starší 18 let, kteří se prokážou občanským průkazem a kartičkou pojištěnce.

„Vedle novinky v podobě mobilních týmů nás také, z důvodu malého zájmu, čekají přechodná uzavření dvou očkovacích míst. Jedná se o Tanvald a Hrádek nad Nisou. Chtěl bych vyzvat zejména ty z vás, kteří se registrovali právě tam a nebyli ještě očkováni první dávkou, aby se zkusili přeregistrovat do jiného očkovacího místa,“ doplnil radní pro zdravotnictví Vladimír Richter.

V Libereckém kraji je rovněž možné nechat se očkovat bez předchozí registrace. Tuto službu poskytuje Očkovací centrum Krajské nemocnice v Liberci v budově D (vedle krajského úřadu), dále EUC Klinika Liberec v Klášterní ulici a Očkovací centrum Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

Seznam dalších míst, kde budou očkovat mobilní týmy, a to v úterý 24. srpna, naleznou zájemci v příloze. 

  • Očkování na COVID (.docx)
    16 kB
    20. 08. 2021 14:00

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky