Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj spouští velkokapacitní očkovací centra, zatím na pěti místech v regionu

19. 02. 2021

Velkokapacitní očkovací centra začnou fungovat od pondělí 22. února na pěti místech Libereckého kraje. Zájemci o vakcínu proti COVID-19 se mohou nechat naoočkovat v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici a Semilech.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na vybudování velkokapacitních očkovacích center podíleli. Liberecký kraj je navíc podpořil jedním milionem korun z krizového fondu. Zájem o očkování je již nyní velký. Prozatím jsme naočkovali 15.600 dávek vakcíny a 5.929 lidí již dostalo i druhou dávku. Záležet ale samozřejmě bude na dodávkách vakcín, jejichž množství se má během března zvyšovat,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Nyní bude v provozu pět očkovacích míst. Až bude vakcín více, můžeme otevřít další očkovací centra, a to v Turnově, Frýdlantu nebo Tanvaldu. Očkování je jediná cesta, kterou se můžeme ze současného období různých opatření a omezení vrátit postupně zpět k normálnímu životu,“ dodal Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Registrovaní zájemci, kteří již mají termín očkování, dostanou vakcínu v liberecké budově D Krajského úřadu Libereckého kraje, v Jablonci nad Nisou v městské sportovní hale, v České Lípě v kulturním domě Crystal a v Jilemnici a Semilech v tamních nemocnicích.

Očkovací centrum, které provozuje Krajská nemocnice Liberec a.s., se nachází v liberecké ulici U Jezu, mezi krajským úřadem a OC Forum. Je samozřejmě označené polepy. Vchod je možný po kovovém schodišti, které je umístěno z boku budovy nebo za pomoci výtahu. Očkovací centrum se nenachází v Evropském domě.

Bližší informace se lze dozvědět na webu ockovani.kraj-lbc.cz. I nadále funguje ve všední dny od 8 do 16 hodin krajská informační a registrační linka k očkování 800 880 066. Na ní se od 1. března letošního roku mohou zájemci starší 70 let prostřednictvím operátorek registrovat do Centrálního rezervačního systému.

 

 

Mgr. Andrea Fulková
vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz