Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj se zapojí do kampaně na podporu lidem s autismem symbolicky, budova úřadu se vzhledem k omezením rozsvítí bíle

02. 04. 2020

Od roku 2016 se Liberecký kraj opakovaně připojuje ke kampani „Česko svítí modře“. Jejím cílem je rozšířit povědomí společnosti o problematice autismu. V noci ze čtvrtka 2. dubna na pátek 3. dubna se rozsvítí vzhledem k okolnostem a nouzovému stavu budova úřadu pouze zčásti, a to bílou barvou. Kromě nasvícení čelní stěny mrakodrapu však budou omodřeny krajské webové stránky.

„Je důležité upozornit na to, že mezi námi žijí lidé, kteří nemají to štěstí a kvůli svému hendikepu vnímají život odlišně. Zaslouží si proto naši podporu, neboť věřím, že osoby s poruchou autistického spektra mohou být při správné péči a léčbě přínosem pro celou společnost. Letos jsme museli zvážit nepříliš uspokojivé okolnosti. Výskyt koronaviru a s tím související nouzový stav nám znemožnily nasvítit budovu klasicky, jako jsme tak učinili v přechozích letech. Proto rozsvítíme pouze v přední části našeho mrakodrapu, abychom se k akci připojili alespoň symbolicky,“ vysvětlil Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419