Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nabídku očkovat se bez registrace v Liberci využily již desítky lidí

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 08. 2021 17:21
  • Covid-19
  • Magazín
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Desítky lidí bez registrace obsloužilo do pondělního poledne očkovací centrum v budově D Krajského úřadu Libereckého kraje. Využít této služby zde lze každý den po celou otevírací dobu střediska.

„Jsem rád, že provoz běží hladce a bez komplikací. Stále však  žádáme, aby se lidé registrovali na konkrétní den a hodinu. Dostanou se tak dříve na řadu a zároveň tím ulehčí práci zdravotníkům,“ prohlásil krajský radní pro resort zdravotnictví a krajský koordinátor očkování Vladimír Richter.

V poledne registrovalo očkovací centrum v budově D pětatřicet naočkovaných lidí, kteří neměli registraci. „Všichni museli počkat, dokud nebyli naočkování řádně registrovaní a objednaní,“ upozornil Richter. „Chci pracovníky očkovacího centra pochválit za to, jak vše dobře zvládají. Očkování neregistrované dělají ve své podstatě navíc ke své činnosti, v jejímž rámci obslouží denně téměř tisíc lidí.“

Zájemci o očkování musí mít občanský průkaz, platnou kartičku zdravotní pojišťovny a musí jim být více než 16 let. Termín pro druhou dávku se pro neregistrované automaticky naplánuje za 21 dní po termínu 1. dávky a není možné jej měnit. Otevírací doba očkovacího centra v Liberci je od pondělí do neděle od 7.30 do 19.30. V České Lípě centrum i pro neregistrované funguje každý pracovní den od 16 do 21 hodin. Tamtéž lze očkovat i děti od 12 do 15 let.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky