Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nedostatek ochranných pracovních pomůcek řeší kraj snahou zajistit si je samo. Jde i cestou poptávání možnosti šití bavlněných roušek v regionu  

15. 03. 2020

Osobních ochranných pomůcek je nedostatek, bohužel je tomu tak. Vláda ČR není schopna je v požadovaném množství dodat zdravotníkům, záchranářům, policistům a hasičům, natož prodavačkám v otevřených obchodech, řidičům v osobní autobusové, tramvajové a vlakové dopravě a veřejnosti.

Krizový štáb Libereckého kraje dělá všechno proto, aby si sám zajistil jejich nákup. Nyní také oslovujeme osoby z našeho regionu, které jsou schopny a ochotny ušít roušky.

Pokud by si ji kdokoli chtěl ze 100% bavlny ušít doma, pak v příloze zprávy přinášíme návod a konečnou podobu, jak by měl výrobek vypadat. Návod i výrobek jsme převzali od neziskového spolku Babíkov z.s. Připomínáme, že roušku je nutné po každém použití vyvařit.

Krizový štáb prosí veřejnost, aby při pobytu venku nebo ve větším kolektivu nosili lidé roušku, případně šátek, šálu, látkový kapesník atp., neboť tím chrání sebe i ostatní.

Mgr. Andrea Fulková
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549