Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Novinky v přeshraničním styku mezi Českem a Německem

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 03. 2021 12:39
  • Covid-19

Sdílet článek

Až do 5. dubna musejí lidé s pobytem v České republice, kteří hodlají překročit hranice mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, mít nejen negativní výsledek antigenního testu na koronavirus, ale také absolvovat elektronické přihlášení na webu https://www.einreiseanmeldung.de/#/.

Výjimku z povinnosti elektronicky se přihlašovat pak mají ti, co budou Německem pouze projíždět nebo v rámci příhraničního styku přicestovali na dobu kratší než 24 hodin. Test mít nemusejí děti do 6 let věku, osoby, jež oblastí s vysokou mírou rizika nákazy koronavirem, za níž bylo do 28. března Česko považováno, pouze projely a lidé, kterým udělil výjimku příslušný úřad – Gesundheitsamt. Od 5. dubna bude totéž platit i pro řidiče, kteří přepravují osoby nebo zboží.

Pendleři musí od 30. března provést elektronické přihlášení pouze jednou týdně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky