Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podmínky pro překročení hranic s Německem

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 25. 09. 2020 11:17
  • Covid-19

Sdílet článek

Jak je to s aktuálním stavem při výjezdu z Libereckého kraje do Saska? Liberecký kraj je pro Německo z hlediska šíření koronavirové nákazy rizikovou oblastí. A ti, kteří cestují do Saska a kdykoliv během 14 dnů předtím pobývali v rizikové oblasti, musí hned po překročení hranic do čtrnáctidenní karantény. Je ale několik výjimek.

Izolace se nevztahuje:

- na pendlery, kteří pravidelně překračují hranice mezi bydlištěm a místem, kde pracují.

- na osoby, které Saskem pouze projíždějí jako tranzit

- na osoby, které mají v němčině nebo angličtině test na koronavirus s negativním výsledkem

- na osoby, které v rámci svého povolání přepravují přes hranice osoby nebo zboží po silnici, železnici, na lodi nebo letecky

- na ty, kteří se jakožto zaměstanci letecké, lodní, železniční nebo autobusové společnosti nebo coby posádka letadel, lodí, vlaků a autobusů zdržovali mimo území Německa

- na příslušníky ozbrojených sil a policie, kteří se vracejí z bojového nasazení nebo jiných podobných povinností v zahraničí do Německa

- na osoby, jejichž úkolem je udržování diplomatických a konzulárních vztahů, funkčnost zastupitelského orgánu vlády a správy federálních, státních a místních samospráv a funkčnost orgánů EU a mezinárodních organizací.

Výše uvedené výjimky platí pouze v případě, že dotyční nemají žádné příznaky, které by naznačovaly onemocnění koronavirem. Pokud se do 14 dnů od vstupu takové příznaky projeví, musí tito lidé neprodleně informovat příslušnou hygienickou stanici.

V okrese Görlitz se k 24. září, 12.00, nachází 106 lidí v domácí karanténě a 23 osob, u nichž PCR test prokázal nákazu koronavirem.

Zdroj: Landkreis Görlitz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky