Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Při cestě do Německa bude třeba mít každý den negativní test. Testovací místo v Hrádku nad Nisou je připraveno rozšířit provozní dobu

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 13. 02. 2021 14:01
  • Covid-19

Sdílet článek

Aktuální epidemickou situaci v České republice vyhodnotilo sousední Německo jako velmi rizikovou s mutujícím virem. Spolková republika Německo proto ještě více zpřísňuje způsob přechodu německo-českých státních hranic. Z toho důvodu společnost SMRŽO – MEDIC, jež provozuje tři odběrová místa na antigenní testování v Libereckém kraji, bude rozšiřovat provozní dobu odběrového místa v příhraničním Hrádku nad Nisou. Na odběr je stále nutné se rezervovat online prostřednictvím systému Reservanto.

„Společnosti SMRŽO – MEDIC, která zajišťuje antigenní odběry, rychle zareagovala na nastalou situaci a je připravena rozšířit čas odběrů v Hrádku nad Nisou nejen v pracovním týdnu, ale i o víkendu,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Nově bude třeba při příjezdu do Saska mít negativní výsledek antigenního či PCR testu ne starších 48 hodin, s výjimkou dětí do 6 let věku. Dále je třeba se před vstupem do Německa registrovat v digitálním systému https://www.einreiseanmeldung.de/#/ Všichni přijíždějící musí do 14denní karantény, kterou nelze žádným způsobem zkrátit.

Výjimku z karantény mají:

  • profesionální řidiči přepravující zboží
  • lidé pracující ve zdravotnictví, pečovatelských službách anebo v zemědělství pečující o zvířata.

Tito pracovníci mají povinnost předkládat test každý den.

„Samozřejmě chceme, aby se dostalo na všechny, kteří nyní budou muset každodenně předkládat při cestě do Německa negativní test. Proto je u nás téměř pravidlem, že se snažíme vyhovět i těm několika desítkám zájemcům, kteří v systému pro provedení antigenního testu sice nejsou, ale potřebují jej,“ řekl Jan Hamřík ze společnosti SMRŽO  MEDIC.

Antigenní test je zdarma pro všechny pojištěnce v České republice, ovšem pouze za předpokladu, že od předchozího antigenního testu uplynuly minimálně 3 dny. Cena antigenního testu pro klienty nesplňující tuto podmínku je v Hrádku nad Nisou 350 Kč. Telefonní kontakt na odběrové místo a pro informace o výsledcích: 776 822 283. Detailní informace na www.smrzomedic.cz

Tisková zpráva vytvořena s pomocí informací z www.mzv.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky