Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Registraci na čtvrtou očkovací dávku spustí ministerstvo 15. srpna

21. 07. 2022

Zájemci o očkování čtvrtou dávkou si budou moci od 15. srpna 2022 rezervovat termín. Ministerstvo zdravotnictví v ten den spustí možnost registrace v rámci celé České republiky. Už nyní je v Libereckém kraji možné dostat čtvrtou dávku v EUC Klinice v liberecké Klášterní ulici, a také po předchozí domluvě u praktických lékařů.  

„Stát spustí možnosti registrace v polovině srpna. Proto i liberecká krajská nemocnice může začít očkovat až od tohoto okamžiku. V tuto chvíli bez nutnosti registrace a rezervace termínu očkuje EUC Klinika v Klášterní ulici v Liberci. O druhou posilovací dávku si zájemce může také požádat svého praktika,“ uvedl radní pro resort zdravotnictví Vladimír Richter.

Kromě vyhovujícího zdravotního stavu zájemce o vakcínu je další podmínkou časový odstup minimálně čtyři měsíce od předchozího očkování.  

V EUC Klinice Liberec v Klášterní ulici je možné naočkovat se čtvrtou dávkou (tj. druhou posilovací) každý čtvrtek v čase od 15:30 do 19:00 hodin. Od 1. srpna bude tamtéž 4. dávka podávána zájemcům i každou středu od 8:00 do 12:00 hodin. V pátek v čase od 15:30 do 19:00 hodin klinika očkuje pouze první tři dávky (s registrací i bez registrace). Očkovací místo pracuje s vakcínami Pfizer, Moderna, Novavax.

Celorepublikový přehled všech očkovacích míst, včetně názvů podávaných vakcín, naleznete na https://ockoreport.uzis.cz/.

Mgr. Andrea Fulková
vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549