Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Samoplátci vracející se ze zahraničí mají možnost otestování na koronavirus, zaplatí za to 3.000 korun  

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 04. 2020 16:16
  • Covid-19
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Komerčními PCR testy při podezření na výskyt koronaviru se budou moci nechat zájemci vracející se ze zahraničí otestovat v krajských nemocnicích. Za cenu 3.000 korun bez DPH to umožní zdravotní zařízení v Liberci, Jablonci nad Nisou, Jilemnici a České Lípě.

„Děkuji všem ředitelům čtyř páteřních nemocnic za rychlé a vstřícné jednání. Upozorňuji, že tato varianta je určena výhradně pro občany cestující do zahraničí. Kapacita testů je pochopitelně omezená, protože větší část je vyhrazena pro pacienty jdoucí do nemocnic. Rozložení testování po celém kraji je velmi dobré. Telefonické objednání je nutností, stejně jako platba předem,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Některé nemocnice již specifikovaly čas, od kdy budou moci testování zprovoznit. Krajská nemocnice Liberec začíná ve středu 29. dubna a čtvrtek 30. dubna a od prvních květnových dnů bude testovat v režimu úterý a čtvrtek mezi 12.–14. hodinou. Jablonecká nemocnice začíná s přípravami a o času, od kdy bude možné se na koronavirus testovat, bude informovat na svých webových stránkách. Masarykova městská nemocnice v Jilemnici spustí testování ve čtvrtek 30. dubna. V České Lípě je provozní doba pro testování stanovena na pondělí, středu a čtvrtek mezi 8:30 – 11:30. Lidé se mohou objednávat pouze v tuto dobu. 

O výsledku testu se všichni dozví přes telefon nebo elektronicky. Konkrétní způsoby a časy testování se budou ještě upřesňovat. Sledujte, prosím, webové stránky jednotlivých nemocnic a Libereckého kraje.

Testování je určeno pro všechny samoplátce. Primárně ale pro ty, kteří se vracejí ze svých pracovních cest do zahraničí jako tzv. pendleři.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky