Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Statistiky testování občanů regionu na koronavirus a čísla související s karanténou hovoří jasně, Liberecký kraj je na 62,6 % testovaných osob v populaci

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 03. 2020 09:06
  • Covid-19

Sdílet článek

Stále častěji se ptáte, jestli malý počet nakažených není způsoben významně nižším testováním. Podívejte se však na statistiky testování občanů Libereckého kraje na koronavirus a čísla související s karanténou:

Liberecký kraj je oproti dalším republikovým údajům na 62,6 % testovaných osob v populaci. Oproti ostatním krajům má náš region také podstatně více lidí v karanténě. Navíc v ní tyto osoby zůstaly hned po návratu z prázdnin. Nejsou však v karanténě na základě pozitivního testu ani kontaktu s nakaženým, ale na základě automatické karantény pro všechny, kteří se vraceli po 6. březnu 2020 z Itálie a o týden později pak z ostatních rizikových zemí. Velké množství rozumných lidí již v této době také správně zvážilo nevyjet do rizikových oblastí. Liberecký kraj jim za to děkuje.

Počet lidí v karanténě podle okresů k 18. 3. 2020:

Liberec: 506

Jablonec nad Nisou: 272

Česká Lípa: 210

Semily: 183

Celkem: 1171

V současné době je k 21. 3. 2020 v Libereckém kraji 9 nakažených lidí COVIDEM-19. To je v poměru k počtu obyvatel 26 % z republikového stavu.

Více statistik zde: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pocty-nakazenych-v-krajich/r~c68291be683f11ea9d74ac1f6b220ee8/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky