Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Libereckém kraji je první potvrzený případ nákazy koronavirem, zástupci kraje vyzývají ke klidu a dodržování již nastavených pravidel

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 03. 2020 07:53
  • Covid-19
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Liberecký kraj potvrzuje informaci vydanou ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem o prvním případu onemocnění virem COVID-19. Pacientem je devětapadesátiletá žena, která se vrátila před zhruba dvěma týdny z dovolené v Itálii. Nyní je hospitalizována v Krajské nemocnici Liberec. Průběh onemocnění u pacientky zatím není závažný.

„Informaci o hospitalizaci pacientky mohu za Liberecký kraj potvrdit. Nechci však v žádném případě strašit a ani situaci zlehčovat. Přesto současné dění považuji za vážné a složité. Musíme to zvládnout, nejenom každý sám za sebe a svou rodinu, ale také všichni společně,“ uvedl ve středu 11. března v pozdních večerních hodinách Martin Půta, hejtman Libereckého kraje na svém facebookovém profilu.

Krajská hygienická stanice ke dni 12. března provedla 50 odběrů, na výsledek 12 testů se doposud čeká. Jeden z nich byl ve středu 11. března v pozdních večerních hodinách pozitivní. Hygienici teď prověřují, s kým přišla žena do styku.

„Dalo se očekávat, že i v Libereckém kraji se objeví pozitivní nález. Není nutné panikařit, ale prosím všechny, ať dodržují základní hygienická pravidla a vyhýbají se větším shromážděním. Dnes se sejdeme na Krajském úřadu Libereckého kraje a budeme aktuální situaci řešit. Ve 13 hodin zasedá krajská epidemiologická komise, kterou jsme svolali,“ dodal MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky