Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domácí porody

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 30. 11. 2021 10:50

Sdílet článek

Předmět žádosti:  žadatel požadoval informace v souvislosti s poskytováním zdravotních služeb porodními asistentkami u domácích porodů. Konkrétně požadoval informaci:

  1. zda KÚ LK, jako orgán státní správy na úseku zdravotních služeb ve smyslu § 15 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách (dále jen „ZZS“), vydal rozhodnutí o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb dle § 19 ZZS porodní asistentce (odborně způsobilé v souladu s § 96/2004 Sb., zákona o nelékařských zdravotnických povoláních) k vedení fyziologického porodu v sociálním prostředí rodičky (tj. zda KÚ LK udělil některé porodní asistentce oprávnění, aby vedla fyziologický porod v domácím prostředí rodičky);
  2. pokud odpověď na bod (1) je pozitivní, kolik takových pravomocných rozhodnutí o udělení oprávnění k vedení fyziologického porodu ve vlastním sociálním prostředí rodičky KÚ LK do dne obdržení této žádosti učinilo.

Odpověď na žádost: KÚ LK žadateli sdělil, že jako orgán státní správy na úseku zdravotních služeb ve smyslu § 15 zákona č. 372/2011 Sb., nevydal žádné rozhodnutí o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb dle § 19 ZZS porodní asistentce (odborně způsobilé v souladu s § 96/2004 Sb., zákona o nelékařských zdravotnických povoláních) k vedení fyziologického porodu v sociálním prostředí rodičky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky