Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Finance získané od LK na VOŠS Nový Bor a SUPŠS Kamenický Šenov

Ing. Bc. Halašková Romana

  • 26. 02. 2010 10:45

Sdílet článek

Předmět žádosti o poskytnutí informace:

  1. Jakou finanční částku obdržela v roce 2009 VOŠS v Novém boru od Libereckého kraje celkem(státní dotace,finance z rozvojového programu atd.) a na žákladě čeho(odůvodnění).
  2. Jakou finanční částku obdržela v roce 2009 SUPŠS v Kamenickém Šenově od Libereckého kraje celkem(státní dotace,finance z rozvojového programu atd.) a na základě čeho(odůvodnění).

Odpověď:

Vzhledem k tomu, že Vaše žádost směřuje k poskytnutí zveřejněné informace, podle ustanovení § 6 citovaného zákona Vás na tyto zveřejněné informace odkazuji. Najdete je na adrese skolstvi.kraj-lbc.cz/page3291 (granty a dotace), doplňující informace pak najdete na skolstvi.kraj-lbc.cz/page1420 (rozpočet regionálního školství).
 

Prostředky programu „Hustota a Specifika“ jsou mimo jiné určeny školám, jejichž specifické problémy nelze postihnout normativním rozpočtem a bylo by nutné řešit je na úkor ostatních škol a školských zařízení.

V Libereckém kraji jsou specifickým problémem např. školy, které pro svou výuku využívají vlastní sklářskou huť. Sklářskou hutí disponují VOŠ sklářská a SŠ Nový Bor a SUPŠ sklářská Železný Brod. Proto oběma těmto školám byly poskytnuty prostředky na nezbytné kontinuální personální zabezpečení chodu sklářské huti. SUPŠ sklářská Kamenický Šenov sklářskou huť neprovozuje.

Finanční prostředky přidělené školám z důvodu provozu sklářské huti:

VOŠ sklářská a SŠ Nový Bor

10,47 úv. provozních zam.          1 888 332 Kč prostředky na platy            2 568 132 Kč NIV celkem

SUPŠ sklářská Kamenický Šenov                

0,00                                                   0 Kč                                                   0 Kč

SUPŠ sklářská Železný Brod                           

3,80 úv. provozních zam.            598 272 Kč prostředky na platy              813 649 Kč NIV celkem

Dále byly finanční prostředky tohoto programu použity na pomoc při řešení výrazného meziročního poklesu výkonů ve všech školách (obecních i krajských), u nichž v září 2009 vlivem úbytku žáků poklesl rozpočet prostředků na platy o více než 1,5% vzhledem k celoročnímu rozpočtu.

Finanční prostředky přidělené školám z důvodu meziročního poklesu výkonů:

VOŠ sklářská a SŠ Nový Bor                                                                           

159 980 Kč prostředky na platy              217 460 Kč NIV celkem

SUPŠ sklářská Kamenický Šenov               

50 880 Kč prostředky na platy               69 200 Kč NIV celkem

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky