Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 02/2014 – obec Pěnčín - spor

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 04. 02. 2014 22:23

Sdílet článek

Odpověď:

Krajský úřad Libereckého kraje sděluje, že obec Pěnčín nemá uzavřenou veřejnoprávní smlouvu s obcí Vlastibořice v silniční správní agendě. Obecní úřad Pěnčín je vázán v rámci vedeného správního řízení lhůtami, které jsou uvedeny zejména v zákoně č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, tzn., že rozhodnutí musí být vydáno v zákonem stanovených lhůtách, bez ohledu na termíny konání voleb.

 

Odpověď na váš podnět panu Vladimíru Mastníkovi, radnímu zodpovědného za resort dopravy Vám byla doporučeně odeslána dne 25. 4. 2013, v příloze Vám zasíláme kopii odpovědi na vědomí. K otázce rušení rozhodnutí v rozporu s rozsudkem soudu se momentálně nemůžeme vyjádřit, jelikož Vaše podání neobsahuje konkrétní označení rozhodnutí ani rozsudku soudu. V každém správním řízení, pokud jste jeho účastníkem, máte mnoho procesních práv, např. vyjadřovat se k jeho průběhu, podávat odvolání, stížnosti, mimořádné opravné prostředky... Je samozřejmě vždy na konkrétním účastníkovi správního řízení, jak jich využije.  

 

Závěrem je nutné konstatovat, že posouzení existenci či neexistence účelových komunikací spadá do výkonu přenesené působnosti a tedy rozhodnutí je v kompetenci úřadů, nikoliv samospráv.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky