Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 10/2014 – žaloba Libereckého kraje ve věci projektu revitalizace dětských hřišť

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 26. 03. 2014 13:02

Sdílet článek

Předmět žádosti:

 

Ze sdělovacích prostředků jsme se dozvěděli, že kraj údajně podal na bývalé radní žalobu na náhradu škody ve výši 496 tisíc Kč ve věci projektu revitalizace dětských hřišť (MF DNES, 7. 3. 2013)

http://liberec.idnes.cz/spor-miroslava-kroutila-s-krajem-d49-/liberec-zpravy.aspx?c=A140307_091433_liberec-zpravy_tm

Na základě zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, si Vás dovolujeme požádat o níže specifikované informace:

a) Informaci, kdy byla žaloba podána, označení soudu a spisovou značku, pod kterou je řízení vedeno, v případě, že žaloba byla podána, žádáme o kopii žaloby,

b) Informaci zda bylo ve věci rozhodnuto, v kladném případě žádáme kopii rozhodnutí soudu,

c) Označení radních či jiných za škodu odpovědných osob (jméno, příjmení, funkční zařazení nebo pracovní zařazení na úřadě), proti kterým žaloba směřuje, včetně částky, o kterou je ta která osoba žalována.

Odpověď:

K Vaší žádosti Vám sdělujeme následující:

1. Žaloba byla podána dne 29. května 2013 Okresnímu soudu v Liberci. Řízení o této žalobě je tímto soudem vedeno pod spisovou značkou 17 C 178/2013.

2. Ve věci dosud nebylo rozhodnuto a nebylo zatím nařízeno ani první jednání ve věci.

3. Ve věci je žalováno celkem 5 osob, a to společně a nerozdílně. Původní žalovaná částka byla ve výši nařízeného odvodu a penále, tedy 17.118.254,- Kč. Po následném prominutí větší části odvodu a penále byla žaloba vzata zčásti zpět a nyní odpovídá žalovaná částka neprominuté části odvodu a penále, což činí 496.720,- Kč.

 

Jistě pochopíte, že ostatní požadované informace nemohou být s ohledem na ochranu osobních údajů a hrozící možný zásah do osobnostních práv žalovaných poskytnuty před započetím vlastního projednávání věci, příslušným soudem.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky