Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 10/2016 - Řízení podle § 22 odst. 1 zákona č. 20/1987, o státní památkové péči

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 21. 03. 2016 09:13

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o poskytnutí informací o řízeních podle § 22 odst. 1 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve kterém se rozhoduje o povinnosti vlastníka (správce, uživatele) nemovitosti strpět provedení archeologických výzkumů a o podmínkách, za nichž archeologické výzkumy mohou být provedeny, a to v období mezi lety 2005 a 2016. Konkrétně chtěl vědět, zda KÚ LK v uvedeném období zahájil výše uvedené řízení, kolik jich bylo, kolik bylo vydáno rozhodnutí a byla-li nějaká vydána, žádal o jejich anonymizované kopie.

Odpověď na žádost:

KÚ LK žadateli sdělil, že v uvedeném období vedl jedno řízení podle § 22 odst. 1 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, o povinnosti vlastníka strpět provedení archeologického výzkumu a o uložení podmínek, za nichž může být archeologický výzkum proveden. To bylo ukončeno rozhodnutím ze dne 19. 7. 2013, č. j. KULK 50247/2013, sp. zn. KSCR 148/2013, kterým byla stavebníku uložena povinnost strpět provedení záchranného archeologického výzkumu na v rozhodnutí uvedených pozemcích, a kterým bylo dále rozhodnuto o oprávnění Severočeského muzea v Liberci, příspěvkové organizace, provést záchranný archeologický výzkum na těchto pozemcích, a stanoveny podmínky pro realizaci tohoto záchranného archeologického výzkumu.

Toto rozhodnutí je obsahem přílohy. V rozhodnutí byly v souladu s ustanovením § 8a zákona o svobodném přístupu k informacím anonymizovány chráněné osobní údaje.

KÚ LK dále s odkazem na ust. § 4a ve spojení s ust. 4 zákona o svobodném přístupu k informacím sdělil, že informace byly čerpány vyhledáním a kontrolou údajů archivu odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu, který jej také spravuje a pravidelně aktualizuje.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky