Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 13/2016 - Výběrové řízení na pozici ředitele DOZP Mařenice, p.o.

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 24. 03. 2016 09:58

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informace týkající se výběrového řízení na pozici ředitele Domova pro osoby se zdravotním postižením Mařenice, příspěvková organizace (dále jen "DOZP Mařenice").  Konkrétně žádala o poskytnutí (1.) návrhů konceptů řízení uchazečů na pozici ředitele/ředitelky DOZP Mařenice, pokud byly zájemci předloženy, (2.) informaci o tom, kdy končí funkční období stávající ředitelky DOZP Mařenice, a (3.) kdy bude po skončení funkčního období stávající ředitelky DOPZ Mařenice vyhlášeno výběrové řízení na pozici ředitele/ředitelky a kde se takové informace zveřejňují.

Odpověď na žádost:

(1.) Výběrové řízení nebylo dosud vyhlášeno (viz níže), a návrhy koncepce fungování zařízení DOZP Mařenice případných uchazečů tedy KÚ LK nemá k dispozici.

(2.) Současná ředitelka organizace byla do funkce ředitelky jmenována na základě výběrového řízení na dobu neurčitou, ke dni 1. 1. 2007, a její funkční období skončí odvoláním v průběhu tohoto roku, neboť k naplňování Směrnice Rady Libereckého kraje č. 01/2007, ke jmenování, hodnocení a k platovým poměrům ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných Libereckým krajem ve znění novelizace č. 2, která nabyla účinnosti dnem 15. 12. 2014, dochází postupně. V průběhu roku 2015 byli odvoláni z funkce ředitele/ředitelky ti ředitelé, kteří byli do uvedené funkce jmenováni na dobu neurčitou, a to bez výběrového řízení. Na uvedené pozice byla v roce 2015 vyhlášena výběrová řízení.

V tomto roce budou odvoláni ředitelé, kteří byli jmenováni do funkce ředitele/ředitelky rovněž na dobu neurčitou, avšak na základě výběrového řízení, a zároveň jsou ve funkci déle než 6 let. Funkční období tak skončí dnem odvolání z funkce ředitele/ředitelky. Výběrová řízení na pozici ředitele/ředitelky budou vyhlášena, schválí-li to Rada Libereckého kraje, v druhé polovině tohoto roku.

Vzhledem k tomu, že návrh na odvolání ředitelky uvedené příspěvkové organizace ke konkrétnímu datu bude teprve předkládán ke schválení Radě Libereckého kraje (na 6. zasedání RK dne 5. 4. 2016), nemůže KÚ LK v tuto chvíli informaci poskytnout, neboť ještě nebylo vydáno platné usnesení.

Informace o vyhlášení výběrového řízení na pozici ředitele/ředitelky Domova pro osoby se zdravotním postižením Mařenice, p.o., budou zveřejněny na úřední desce Libereckého kraje, a to po dobu 30 dnů. Elektronická úřední deska je dostupná na http://krajsky-urad.kraj-lbc.cz/elektronicka-uredni-deska.

(3.) Toto výběrové řízení bude vyhlášeno před ukončením funkčního období současné ředitelky, resp. v termínu před jejím odvoláním. Informaci o konkrétním termínu vyhlášení výběrového řízení nemůže KÚ LK poskytnout, neboť o něm Rada Libereckého kraje dosud nerozhodla; návrh termínu vyhlášení výběrového řízení bude Radě Libereckého kraje předkládán ke schválení rovněž na 6. zasedání RK (dne 5. 4. 2016).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky