Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 14/2016 - Řízení o deliktu dle § 115 odst. 1 písm. h) zákona č. 372/2011, o zdravotních službách

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 29. 03. 2016 08:35

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informace týkající se řízení o správním deliktu podle § 115 odst. 1 písm. h) zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, kterého se dopustí právnická osoba nebo podnikající fyzická osoba tím, že provede hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb bez oprávnění podle § 98 odst. 3 na základě smlouvy s poskytovatelem podle § 104 odst. 1 zákona o zdravotních službách. Konkrétně chtěl vědět, kolik řízení o tomto deliktu KÚ LK od doby účinnosti zákona vedl, a jaké v nich uložil pokuty.

Odpověď na žádost:

KÚ LK vedl od účinnosti zákona o zdravotních službách jedno řízení ve věci podezření ze spáchání správního deliktu podle § 115 odst. 1 písm. h) zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách. V tomto řízení, které bylo vedeno v roce 2013, nebyla udělena žádná pokuta, neboť bylo zastaveno z důvodu, že spáchání správního deliktu nebylo prokázáno.

S odkazem na ust. § 4a ve spojení s ust. 4 zákona o svobodném přístupu k informacím KÚ LK sdělil, že informace byly čerpány vyhledáním a kontrolou údajů archivu odboru zdravotnictví, který jej také spravuje a pravidelně aktualizuje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky