Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 2/2016 - Metodické pokyny kraje

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 18. 01. 2016 10:32

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informaci, zda  má KÚ LK nějaký metodický pokyn, který by řešil situace, kdy správní soud vysloví nezákonnost podkladového rozhodnutí nebo závazného stanoviska a který by například uváděl, jakým procesním postupem získat nové závazné stanovisko (podkladové rozhodnutí), či se vypořádával s překážkou „věci rozhodnuté“ nebo (v případě vydání nového závazného stanoviska) se vypořádal s tím, že vedle sebe stojí dvě různá závazná stanoviska/podkladová rozhodnutí), která řeší jednu a tu samou věc. Dále chtěl specificky vědět, zda má KÚ LK nějaký metodický pokyn, který by reagoval na situace, případy kdy účastník správního řízení sdělí v 1. stupni námitky proti závaznému stanovisku již založeném ve spisu u stavebního úřadu či proti skutkovému stavu, ze kterého to stanovisko vychází, totiž metodiku řešící postup stavebního úřadu při vypořádání uvedených námitek v kooperaci s dotčeným orgánem, který závazné stanovisko vydal.

Odpověď na žádost:

KÚ LK takový vnitřní metodický pokyn ani jiný obdobný materiál, který by řešil, resp. reagoval na uvedené situace, nemá, ani na úseku stavebního řádu, ani na jiných úsecích.

S odkazem na ust. § 4a ve spojení s ust. 4 zákona o svobodném přístupu k informacím KÚ LK sdělil, že uvedené informace vycházejí ze sdělení všech odborů, které v rámci své činnosti vydávají správní rozhodnutí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky