Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 20/2014 – finanční či nefinanční pomoc poskytnutá paní Miroslavě Šubrové – provozovatelce Útulku pro kočky Bona (Kozly 35) + kontroly a dozorovací akce v tomto útulku od 31. 7. 2014.

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 18. 06. 2014 22:42

Sdílet článek

Předmět žádosti: ZDE

Odpověď:

Ad 1)

Pí. Miroslavě Šubrové, IČ: 706 99 593, sídlem: Kozly 35, 470 01 Česká Lípa, podnikatelce a provozovatelce Útulku pro kočky BONA neposkytl Liberecký kraj v období od 31. 7. 2012 do dnešního data za zajištění monitorování, odchytu, přepravy, ustájení a veterinární péči o opuštěné kočky žádnou finanční podporu.

Ad 2)

Pí. Miroslavě Šubrové jako podnikatelce a provozovatelce útulku byla v roce 2012 poskytnuta účelová investiční dotace z Grantového fondu Libereckého kraje na projekt „Vybudování infekčního oddělení pro kočky a ubytování pro fretky“ ve výši 215.000,- Kč. Na základě uzavřené smlouvy o poskytnutí dotace byla dne 27. 7. 2012 vyplacena záloha ve výši 193.500,- Kč. Doplatek dotace ve výši 21.500,- Kč byl proplacen
po schválení závěrečného vyúčtování účelové dotace dne 13. 2. 2013, kdy příjemce dotace předkládá Libereckému kraji kopie všech účetních dokladů včetně dokladů o úhradě a fotodokumentaci.

V období od 13. 2. 2013 až do dnešního data neposkytl Liberecký kraj žádnou jinou finanční pomoc.

 Nefinanční pomoc byla poskytnuta při konzultacích s přípravou žádosti o dotaci, kterou poskytuje administrátor každého dotačního programu všem případným žadatelům.

 Ad 3)

V rámci grantového řízení u všech dotací poskytovaných z rozpočtu Libereckého kraje probíhá několik typů kontrol:

  • na odboru životního prostředí a zemědělství se provádí předběžná kontrola před vznikem závazku
  • na ekonomickém odboru se provádí předběžná kontrola po vzniku závazku
  • při vyúčtování dotace se jedná o průběžnou kontrolu
  • po ukončení realizace projektu jsou namátkově vybrány subjekty, u kterých kontrolní orgán Krajského úřadu Libereckého kraje provede následnou kontrolu na místě

 Žádná kontrola na místě a dozorová akce u výše uvedeného subjektu v období od 31. 7. 2012 do dnešního data dosud neproběhla, ostatní kontroly výše uvedené probíhají u každé poskytnuté dotace. K těmto kontrolám se vyplňují písemné formuláře, bez kterých by žádná dotace nebyla ekonomickým odborem proplacena.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky