Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 26/2015 - Řízení o vyvlastnění vedená KÚ LK

Mgr. Hluštík Zdeněk

vedoucí odboru územního plánování a stavebního řádu

  • 18. 05. 2015 15:11

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Odpověď na žadatelem položené otázky, týkající se řízení o vyvlastnění zákona podle  č. 184/2006 Sb., o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění), ve znění pozdějších předpisů.

 

Odpověď na žádost:

  1. Vedl krajský úřad v době účinnosti zákona č. 184/2006 Sb., o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění), ve znění pozdějších předpisů, odvolací řízení proti rozhodnutí vyvlastňovacího úřadu o odnětí práva ke stavbě nepovolené, neoprávněné nebo poškozené (ve špatném stavebně technickém stavu)?

     

    Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen „KÚ LK“) v době účinnosti zákona č. 184/2006 Sb., o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění), ve znění pozdějších předpisů, nevedl žádné odvolací řízení proti rozhodnutí vyvlastňovacího úřadu o odnětí práva ke stavbě nepovolené, neoprávněné ani poškozené.

     

  2. Pokud ano, žádám o zaslání kopií rozhodnutí vyvlastňovacího úřadu o vyvlastnění, rozhodnutí o odvolání, kopii znaleckého posudku podle § 20 zákona o vyvlastnění a případně též kopii soudního rozhodnutí v případě, že věc byla projednána před soudem.

     

    Jak vyplývá z odpovědi na otázku č. 1, vhledem k tomu, že KÚ KL nevedl žádné odvolací řízení o rozhodnutí vyvlastňovacího úřadu o odnětí práva ke stavbě nepovolené, neoprávněné nebo poškozené, neexistují žádné takové dokumenty.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky