Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace k měření rychlosti vozidel 2

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 18. 11. 2019 00:00

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval  upřesnění informace týkající se měření rychlosti vozidel. Dotázal se, zda-li dojde ke změření rychlosti (kdy rychloměr vyhodnotí rychlost a uloží snímek z měření), musí být měřeno v souladu s návodem k obsluze.

Odpověď na žádost:

Krajský úřad Libereckého kraje sdělil, že pokud dojde ke změření rychlosti a snímek je uložen, bylo měření provedeno v souladu s návodem k obsluze. K nejčastěji používaným rychloměrům typu Ramer 10, případně Ramer 7CCD výrobce vydal pomůcku pro vyhodnocování záznamů o měření rychlosti, kdy Krajský úřad Libereckého kraje vyžaduje, aby snímky byly opatřeny kontrolní mřížkou a byly, případně mohly být,  vyhodnoceny v souladu s vydanou pomůckou. U měřičů rychlosti typu Laser Cam 4 je třeba, aby záměrný kříž směřoval na vozidlo a bylo zřejmé, které vozidlo je měřeno. V rámci úsekového měření rychlosti jsou snímky a výsledky měření rychlosti z automatizovaného technického prostředku považovány za provedené s návodem k obsluze tohoto zařízení. Pokud by někdo namítal, že měření nebylo provedeno v souladu s návodem k obsluze, bylo by třeba individuálně posoudit tuto námitku a vyjádřit se k ní.   

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky