Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace k návrhu Zásad územního rozvoje Libereckého kraje

RNDr. Lauermannová Kateřina

  • 29. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6588|autor:RNDr. Lauermannová Kateřina|email:katerina.lauermannova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 452|mobil:|aktualizace:]

1. Kdo je zpracovatelem návrhu zásad územního rozvoje.

Zpracovatelem Zásad územního rozvoje Libereckého kraje je firma SAUL s.r.o., zapsána v OR u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 933, sídlo : U Domoviny 491/1, 460 01  Liberec


2. Všechny podklady a výstupy týkající se veřejné zakázky na zpracování návrhu Zásad územního rozvoje Libereckého kraje (především smlouvu mezi Libereckým krajem a zpracovatelem návrhu zásad územního rozvoje a Zprávu o posouzení a hodnocení nabídek vzešlých v rámci výběrového řízení na Zásady územního rozvoje Libereckého kraje) Veřejná zakázka „Zásady územního rozvoje Libereckého kraje“ byla vypsána ve zjednodušeném podlimitním řízení dle § 38 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon). Text výzvy a zadávací dokumentace byly v souladu se zákonem zveřejněny na webu Libereckého kraje v kategorii „úřední deska – veřejné zakázky“ a ve fyzické podobě na úřední desce před budovou úřadu a to do lhůty pro podání nabídek. Na základě Vaší žádosti zasíláme „Zprávu o posouzení a hodnocení nabídek“ a kopii smlouvy uzavřené mezi Libereckým krajem a zpracovatelem Zásad územního rozvoje Libereckého kraje (dále jen ZÚR LK). Výsledný formulář „Oznámení o zadání zakázky“ byl v souladu se zákonem zveřejněn na http://www.isvzus.cz.

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek

3. Náklady na zpracování návrhu Zásad územního rozvoje Libereckého kraje

Náklady na zpracování Návrhu ZÚR LK jsou dle uzavřené smlouvy předpokládány ve výši 3.510.500,- Kč..


4. Kdo je zpracovatelem vlivů na udržitelný rozvoj území.

Zpracování vyhodnocení vlivů ZÚR LK na udržitelný rozvoj území (dále jen Vyhodnocení vlivů) bylo součástí zakázky na zpracování Návrhu ZÚR LK. S firmou SAUL s.r.o. spolupracuje od začátku prací na Návrhu ZÚR LK jako zpracovatel Vyhodnocení vlivů Ing. Zuzana Toniková, návrh byl tak posuzován průběžně.


5. Náklady na vyhodnocení vlivů Zásad územního rozvoje Libereckého kraje na udržitelný rozvoj území (popř. předpokládané náklady, pokud ještě není vybrán zpracovatel vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území)

Náklady na zpracování vyhodnocení vlivů jsou dle uzavřené smlouvy předpokládány ve výši 714.000,- Kč. Celková cena uvedená výše tedy zahrnuje i náklady na zpracování Vyhodnocení vlivů.


6. Smlouvu mezi Libereckým krajem a zpracovatelem vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje na udržitelný rozvoj

Na základě Vaší žádosti Vám zasíláme kopii smlouvy uzavřené mezi Libereckým krajem a zpracovatelem Zásad územního rozvoje Libereckého kraje (dále jen ZÚR LK). Smlouva


7. Předpokládaný harmonogram přípravy zásad územního rozvoje Libereckého kraje

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění ( dále jen stavební zákon) stanoví dle ust. § 187 odst.1 lhůtu pro pořízení ZÚR do konce roku 2009. K tomuto datu je tedy směřován proces pořizování ZÚR LK. S ohledem na tento proces pořizování a vzhledem k tomu, že probíhá projednávání Návrhu ZÚR LK dle ust. § 37 stavebního zákona nelze dosud jednoznačně určit pevný harmonogram pro další postup. Proces pořizování se řídí termíny dle stavebního zákona..


8. Pokud Liberecký kraje ještě nepořizuje návrh zásad územního rozvoje ani nevypsal výběrové řízení na veřejnou zakázku Zásady územního rozvoje libereckého kraje (pořízení návrhu a pořízení vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území), žádáme sdělit alespoň harmonogram přípravy zásad územního rozvoje viz bod 7)

 

 

 

 

 

                                                          

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky