Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace k pozemkům v k.ú. Janov nad Nisou

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 05. 05. 2020 09:21

Sdílet článek

Předmět žádosti:  žadatel požadoval informace týkající  na počtu jednání, které měly proběhnout na odboru územního plánování a stavebního řádu v souvislosti s pozemky parc. č. 590/6 a 590/7 v katastru obce Janov nad Nisou  od roku 2013, dále termíny jednání, předmět jednání a osoby, se kterými Ing. Ondřej Buršík jednal.

Odpověď na žádost:

K výše zmíněnému Vám KÚ LK sdělil, že spis sp. zn. OÚPSŘ 155/2018 OSŘ, o nějž v dané věci jde, neobsahuje žádný záznam, který by nasvědčoval, že proběhlo jakékoli jednání s Ing. Buršíkem. Na druhou stranu odbor územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Libereckého kraje poskytuje v obecné rovině v rámci tzv. dobré správy běžně konzultace komukoliv, kdo o to požádá, a pokud takové jednání není spojeno s nějakou činností, jež je z hlediska zákona relevantní pro rozhodování ve věci (např. s nahlížením do správního spisu, upřesněním tvrzení nebo založením nových listin do správního spisu apod.), není o tom žádný záznam vyhotovován. Nelze tedy na základě absence záznamu v daném správním spisu s jistotou tvrdit, že v době vyřizování této věci žádné jednání s Ing. Buršíkem neproběhlo.

Dle § 3 odst. 3 zákona o svobodném přístupu k informacím se informací rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního. Správní orgány nejsou povinny o každé konzultaci poskytnuté veřejnosti vést záznamy, tudíž ať už takové jednání proběhlo či neproběhlo, jedná se o informaci, kterou správní orgán nemá a není povinen mít ve smyslu rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne 9. 2. 2012, č.j. 1 As 141/2011. Neexistující informaci, kdy správní orgán nebyl povinen takovou informaci mít, nelze z logiky věci poskytnout.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky