Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace k projektovému záměru společnosti LIF, a.s. na vytvoření nové pobočky bilingvní jazykové školky

Ing. Bc. Halašková Romana

  • 03. 12. 2008 13:15

Sdílet článek

Předmět žádosti o poskytnutí informace:

  1. Poskytnutí kopie rozhodnutí komise Libereckého kraje na vytvoření nové pobočky bilingvní jazykové školky.
  2. Poskytnutí kopie projektového záměru na vytvoření nové pobočky bilingvní jazykové školky, který vybrala komise Libereckého krae a postoupila na ministerstvo financí.
  3. Sdělení, zda bylo vydáno rozhodnutí či uzavřena smlouva o přidělení dotace z veřejných prostředků ze státního rozpočtu či evropských zdrojů společosti LIF, a.s. do dnešního dne ve věci projektového záměru na vytvoření nové pobočky bilingvní jazykové školky, že jste Vy (popřípadě Vám podřízený či nadřízený správní orgán) takové rozhodnutí vydali nebo smlouvu uzavřeli, žádám o zaslání kopie.
  4. Sdělení (pokud nebylo vyydáno rozhodnutí či uzavřena smlouva o přidělení dotace z veřejných prodtředků ze státního rozpočtu či evropských zdrojů společnosti LIF, a.s. do dnešního dne ve věci projektového záměru na vytvoření nové pobočky bilingvní jazykové školky) z jakého důvodu nebylo vydáno rozhodnutí či uzavřena smlouva o přidělení dotace, stalo se tak z důvodu: a) projektový záměr byl zamítnut - pokud ano, tak Vás žádám o kopii tohoto zamítnutí, b) společnost LIF, a.s. odstoupila od svého projektového záměru a vzala žádostzpět - pokud ano, tak Vás žádám o kopii tohoto zpětvzetí, c) popřípadě z jiných důvodů - pokud ano, tak Vás žádam o kopii listiny, na základě které nedošlo k realizaci projektového záměru.

Odpověď:

Projektový záměr „Bilingvní jazyková mateřská školka“ byl podán v rámci 1. výzvy FM EHP/Norska, Liberecký kraj byl kontaktním místem pro příjem individuálních projektů a projektových záměrů. Projekty a projektové záměry posuzovala 8 členná komise složená z pracovníků KÚ LK. Hodnotící komise zpracovala souhrnnou zprávu a výše zmíněný projektový záměr doporučila (usnesení č. 1029/05/RK ze dne 6.9.2005, zpráva hodnotící komise tvoří přílohu důvodové zprávy), následně byla souhrnná zpráva i s doporučenými projekty a projektovými záměry zaslána Národnímu kontaktnímu místu (Ministerstvu financí ČR) k dalšímu posouzení. Konkrétně to bylo dne 14.9.2005, dopis s č.j. 389/2005/311-VS, dokumentace byla adresována paní PhDr. Janě Hendrichové, ředitelce Centra pro zahraniční pomoc MF.

Národní kontaktní místo (MF) projektový záměr vrátilo žadateli k dopracování (doporučilo projektový záměr k dopracování s tím, že rizikovost projektu je značně vysoká a podmínkou je eliminace těchto rizik), dále již komunikovalo MF pouze se žadatelem. Dopracovaný projektový záměr nebyl v podobě finálně zpracovaného projektu v dalších výzvách FM EHP/Norska předložen (nefiguruje mezi schválenými projekty - http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/fm_norska_schvprojekty.html), k jeho realizaci tedy nedošlo, resp. jeho případná realizace nebyla financována z FM/EHP Norska.

Liberecký kraj nemůže poskytnout kopii vydaného Rozhodnutí o přidělení či zamítnutí dotace, neboť toto Rozhodnutí bylo vydáno Ministerstvem financí ČR přímo žadateli.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky