Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace k řízení o vydání deklaratroního rozhodnutí o existenci cesty a řízení o odstranění pevné překážky

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 02. 12. 2022 09:34

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval:

„Všechny informace a dokumenty, které souvisí s řízením o vydání deklaratorního rozhodnutí o existenci cesty a dále s řízením o odstranění pevné překážky, které řešil Městský úřad Česká Lípa od 10.1.2022, a které je nyní přiděleno Magistrátu města Liberec – OSH 337/2022/280.3/Fr, a to:

  • Kopie veškeré elektronické komunikace mezi úřady v České Lípě a Vaším úřadem v Liberci:
  • Zejména o veškerou komunikaci související s jakýmikoliv konzultacemi úřadu v České Lípě (ve smyslu úřadu či jeho úředníků) s Vaším úřadem.
  • Veškerá předání a komentáře či průvodní dopisy zaslané úřadem v České Lípě (ve smyslu úřadu či jeho úředníků) Vašemu úřadu.
  • Veškeré žádosti a podání zaslané úřadem v České Lípě (ve smyslu úřadu či jeho úředníků) Vašemu úřadu, a to včetně dokumentu, kterým úřad v České Lípě podal žádost, ve kterém se úředníci sami obvinili z podjatosti dne 05.10.2022.
  • Dále předání z úřadu v České Lípě v souvislosti s řešením všech stížností, podnětů a návrhů, viz. naše podání ze dne 28.04.2022 a na jeho doplnění ze dne 02.05.2022.
  • Včetně další interní komunikace, kterou zde výslovně nejmenuji, ale souvisí s výše uvedenými řízeními.
  • Kopie veškeré elektronické komunikace mezi Vaším úřadem v Liberci a úřadem v Jablonci nad Nisou.
  • Kopie veškeré elektronické komunikace mezi Vaším úřadem v Liberci a Ministerstvem Dopravy.
  • Informaci o tom, komu konkrétně byla tato řízení na MML přidělena a kdo je bude vyřizovat a dále jaké je zákonné datum, do kterého by měla tato osoba učinit nějaký výkon v řízení, aby splnila zákonné lhůty.
  • Pokud případně existuje komunikace zaslaná klasickou poštou, tak o její seznam, abych z ní mohl vybrat položky k zaslání.

 KÚ LK žadateli sdělil:

  1. K části žádosti, kde žadatel požaduje veškerou elektronickou komunikaci, KÚ LK zaslal veškerý výčet evidované elektronické komunikace, kterou KÚ LK vedl v daném řízení s úřady Městský úřad Česká Lípa, Magistrát města Jablonec nad Nisou, Magistrát města Liberec a Ministerstvo dopravy, a současně ji zasílal přílohou . Jedná se o:

Příloha č. 1 - Postoupení návrhu na vydání opatření proti nečinnosti správního orgánu ve věci správního řízení spis. zn. MUCL/2134/2022/OD/AB

Příloha č. 2 – Postoupení žádosti o přešetření způsobu vyřízení stížnosti ve smyslu § 175 odst. 7 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád a předání celého spisu

Příloha č. 3 – Správní řízení vedené pod spisovou značkou: MUCL/2134/2022/OD/AB-Postoupení písemnosti ze dne 4.10.2022 k doplnění spisu.

  1. K části žádosti o informace, kde žadatel požadoval „informaci o tom, komu konkrétně byla tato řízení na MML přidělena a kdo je bude vyřizovat a dále jaké je zákonné datum, do kterého by měla tato osoba učinit nějaký výkon v řízení, aby splnila zákonné lhůty“ KÚ LK uvedl, že:

KÚ LK nerozhoduje o přidělování věcí jednotlivým pracovníkům na jiném úřadě, to je plně v kompetenci dotčeného úřadu. Odbor silničního hospodářství věc pouze předal Magistrátu města Liberec.

Zákonné datum pro úkon v řízení se v některých případech liší, nicméně standardní doba je 30 dnů od podání. Standardní lhůta je pro provedení úkonu nikoliv lhůta ke konečnému rozhodnutí, pokud nelze rozhodnout před opatřením dalších podkladů.

  1. K části žádosti o informace, kde žadatel požaduje komunikaci vedenou v písemné podobě prostřednictvím české pošty, kterou KÚ LK vedl v dané věci s úřady Městský úřad Česká Lípa, Magistrát města Jablonec nad Nisou, Magistrát města Liberec a Ministerstvo dopravy bylo sděleno, že KÚ LK eviduje jednu písemnost – „Oznámení o podjatosti úředních osob ve správním řízení vedeném pod spi. Zn. MUCL/2134/2022/OD/AB a předání celého spisu“, kterou poslal jako přílohu č. 4.
  2. KÚ LK  sdělil, že samotný spis byl předán společně s usnesením o pověření správního orgánu Magistrátu města Jablonec nad Nisou a následně Magistrátu města Liberec, v případě potřeby je možné využít institutu nahlédnutí do spisu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky