Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace k železniční trati Česká Kamenice – Kamenický Šenov

Ing. Bc. Halašková Romana

  • 17. 09. 2009 11:00

Sdílet článek

Předmět žádosti o poskytnutí informace:

S ohledem na to, že na internetových stránkách www.kzc.cz je Liberecký kraj uváděn jako „partner lokálky“ (muzejní železniční tratě Česká Kamenice – Kamenický Šenov) Vás podle zákona č. 106/1999 Sb. žádám o poskytnutí následujících informací:

  1. zda byla z rozpočtu Libereckého kraje poskytnuta dotace nebo jiný příspěvek v souvislosti s probíhající přípravou na obnovení provozu na uvedené trati,
  2. pokud ano, tak v jaké výši a komu,
  3. zda případný poskytnutý příspěvek byl vázán na splnění nějakých podmínek a zda z hlediska těchto podmínek je podstatná okolnost, že v průběhu letní sezóny 2009 nebyl provoz na této dráze obnoven (s výjimkou slavnostního otevření trati koncem června 2009).

Odpověď:

Posouzením Vaší žádosti bylo zjištěno, že dle ustanovení směrnice Rady Libereckého kraje č. 8/2006 Pravidla pro poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, mohou být poskytnuty jen ty informace, které jsou výslovně uvedeny, důvody, proč je Liberecký kraj uváděn na webových stránkách www.kzc.cz jako „partner lokálky“ (muzejní železniční tratě Česká Kamenice – Kamenický Šenov), nutno žádat po správci/administrátorovi této internetové stránky. 

  1. K dotazu, zda došlo k poskytnutí přímé dotace či jiného příspěvku v souvislosti s probíhající přípravou na obnovení provozu na předmětné trati (Česká Kamenice – Kamenický Šenov), je nutno uvést, že k poskytnutí takovéto přímé dotace či jiného příspěvku nedošlo. Liberecký kraj si v letošním roce pouze objednal několik činností, přímo nesouvisejících s obnovou předmětné trati, u jedné z participujících společností KŽC Doprava s.r.o.
  2.  K dotazu, v jaké výši a komu byla dotace/příspěvek poskytnuta OD KÚLK uvádí, s ohledem na výše uvedené, že došlo ze strany Libereckého kraje pouze k plnění na základě objednání činností nesouvisejících s obnovou předmětné trati v hodnotě 92 000,- Kč (včetně DPH).
  3. K dotazu, zda byl případný poskytnutý příspěvek/dotace vázán na splnění nějakých podmínek a zda z hlediska těchto podmínek je podstatná okolnost, že v průběhu letní sezóny provoz na této dráze obnoven nebyl, OD KÚLK uvádí, že u výše zmíněných objednaných činností, přímo nesouvisejících s obnovou předmětné trati, tato vázanost nebyla uložena.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky