Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace o výstavbě parkovacího domu pro potřeby KÚ LK

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 23. 03. 2021 11:58

Sdílet článek

Žadatel požadoval podrobné infomrace o výstavbě parkovacího domu.

Předmět žádosti: žadatel požadoval odpovědi na následující dotazy:

  1. Aktuální výše plánované ceny stavby. Kolik z této částky připadá na výstavbu parkovacího domu.
  2. Plánovaného počtu parkovacích míst v parkovacím domě celkem a počet míst uvažovaných pro využití KÚLK.
  3. Kopie projektové dokumentace (v elektronické podobě).
  4. Informace zda‐li byla vedena jednání s majitelem (provozovatelem parkovacího domu v) vedle OC Fórum o možnosti dlouhodobého pronájmu parkovacích míst pro účely KÚLK.
  • Podmínky požadované LK
  • Podmínky nabídnuté OC

Odpověď na žádost: 

1. Etapa č. I celkem 147.455.251 Kč bez DPH, z toho parkovací dům 116.745.999 Kč bez DPH.

2. Celkový počet stání v parkovacím domě je 244. Plánovaný počet parkovacích míst pro využití Libereckého kraje je 144,  veřejnost bude mít k dispozici 100 parkovacích míst.

3. V této části dotazu týkýjící se poskytnutí projektové dokumentace vydal KÚ LK rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti v souladu s ustanovením § 15 odst. 1 ve spojení s ustanovením ust. § 11 odst. 2 písm. c) zákona o svobodném přístupu k informacím. 

4. Informaci zda‐li byla vedena jednání s majitelem (provozovatelem parkovacího domu v) vedle OC Fórum o možnosti dlouhodobého pronájmu parkovacích míst pro účely KÚLK.

  •  Podmínky požadované LK
  •  Podmínky nabídnuté OC

KÚ LK opakovaně vedl před vyhlášením architektonické soutěže a následně i po její realizaci jednání s manažerem OC Forum Liberec, s.r.o. Jednáno bylo o možnosti dlouhodobého komerčního pronájmu parkovacích míst pro zaměstnance krajského úřadu. Vždy se stejným výsledkem. Není možné poskytnout dlouhodobý pronájem, neboť v období od září do března jsou parkovací místa nezbytně nutná pro zákazníky OC Forum Liberec, s.r.o. Pronájem krátkodobý v řádech dnů nikdy nebyl problém vyjednat, ale opět pouze v období od dubna do srpna. Poslední jednání probíhalo přibližně před 1,5 rokem, kdy nám bylo oznámeno, že z důvodů plánované dlouhodobé rekonstrukce OC Forum Liberec, s.r.o.  jsou další místa vyhrazena pro stavební firmy a nadále není možné dlouhodobý pronájem realizovat. Vždy bylo osobně jednáno s panem Miroslavem Habelem, manažerem obchodního centra. Vzhledem k zamítavému stanovisku dlouhodobého pronájmu nebyla nikdy krajskému úřadu předložena ze strany OC Forum Liberec, s.r.o. nabídka možnosti dlouhodobého pronájmu k následnému jednání.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky