Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace - plat, osobní ohodnocení, příplatky a mimořádné odměny hejtmana, náměstků, ředitele, vedoucích odborů a pracovníků sekretariátu v letech 2010 - 2013

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 20. 11. 2013 22:08

Sdílet článek

Předmět žádosti: Na základě zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím a rozsudku Nejvyššího správního osudu 5 As 57/2010 žádám o informaci jaký plat, osobní ohodnocení, příplatky a mimořádné odměny měli v letech 2010 až 2013 hejtman, jeho náměstci, ředitel, vedoucí odborů a pracovníci a pracovnice sekretariátu hejtmana.

Odpověď:

Jaký plat, osobní ohodnocení, příplatky a mimořádné odměny měli v letech 2010 až 2013 …

Hejtman,

Měsíční odměna hejtmana Libereckého kraje je stanovena v souladu s Nařízením vlády č. 37/2003 Sb. o odměnách za výkon funkce členům zastupitelstev. Liberecký kraj patří mezi kraje, které mají do 600 000 obyvatel, a tak je od 1. 1. 2011 výše měsíční odměny stanovena na 77.055 Kč.             Do 31. 12. 2010 byla výše měsíční odměny 81.110 Kč.

Náměstci hejtmana,

Měsíční odměna náměstka hejtmana Libereckého kraje je stanovena v souladu s Nařízením vlády   č. 37/2003 Sb. o odměnách za výkon funkce členům zastupitelstev. Liberecký kraj patří mezi kraje, které mají do 600 000 obyvatel, a tak je od 1. 1. 2011 výše měsíční odměny stanovena na 69.968 Kč. Do 31. 12. 2010 byla výše měsíční odměny 73.650 Kč.

Ředitel,

Odměňování ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje je prováděno v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, v souladu s nařízením vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, a také v souladu s nařízením vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací               ve veřejných službách a správě.

Celkovou výši platu ředitele úřadu určují platová třída, platový stupeň, příplatek za vedení a osobní příplatek. Dále mu může být přiznána mimořádná odměna.

Platová třída

Pro zařazení zaměstnance do platové třídy je rozhodující druh práce sjednaný v pracovní smlouvě. Popisy jednotlivých tříd jsou uvedeny v přílohách nařízení vlády č. 222/2010 Sb. o katalogu prací ve veřejných službách a správě. Ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje je zařazen do 15. třídy.

Platový stupeň

Zařazení zaměstnance do platového stupně se odvíjí od tzv. započitatelné praxe. Touto dobou se rozumí jednak doba výkonu práce, při které zaměstnanec získával zkušenosti, znalosti a odborné vědomosti využitelné pro výkon požadované práce (praxe v oboru požadované práce a jiná praxe)   a také doby, které jsou době výkonu práce postaveny naroveň (doba péče o dítě a doba výkonu vojenské základní či náhradní služby nebo civilní služby). Platový stupeň je u všech zaměstnanců stanovován v souladu s nařízením vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců        ve veřejných službách a správě. V případě 15. třídy je rozpětí stupňů od 23 180 Kč do 34 850 Kč.

Příplatek za vedení

Vedoucímu zaměstnanci přísluší příplatek za vedení, a to podle stupně řízení a náročnosti řídící práce. Příplatek za vedení je vedoucím zaměstnancům úřadu stanovován v souladu se zněním § 124 odstavce 3 zákoníku práce č. 262/2006 Sb. Ředitel krajského úřadu spadá do 4. stupně řízení, pro který platí, že tento vedoucí zaměstnanec je statutárním orgánem, který řídí vedoucí zaměstnance na 2. stupni řízení (v úřadu jsou vedoucími zaměstnanci na 2. stupni řízení vedoucí odborů). Výše tohoto příplatku v případě ředitele úřadu může být v rozpětí 30 – 60 % z platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zařazen.

Osobní příplatek

Osobní příplatek je složkou platu, která umožňuje zaměstnavateli ocenit individuální výsledky práce. Výši osobního příplatku je možné měnit a případně jej i odejmout v závislosti na posouzení kvality práce a výkonnosti zaměstnance zaměstnavatelem. O výši osobního příplatku ředitele rozhoduje hejtman Libereckého kraje. Výše příplatku může být až 50 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je ředitel úřadu zařazen. V případě, kdy je tento zaměstnanec vynikajícím, všeobecně uznávaným odborníkem, může mu zaměstnavatel poskytnout osobní příplatek až do výše 100 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zařazen, a to v souladu s ustanovením § 131 odstavce 2 zákoníku práce č. 262/2006 Sb.

Mimořádná odměna

Odměnu řediteli úřadu přiznává hejtman Libereckého kraje. Zaměstnanci, který úspěšně splnil mimořádný nebo zvlášť významný pracovní úkol, je možné v souladu s § 134 zákoníku práce č. 262/2006 Sb. poskytnout odměnu.

Vedoucí odboru,

Odměňování vedoucího odboru Krajského úřadu Libereckého kraje se provádí obdobně jako odměňování ředitele.

Platová třída

Všichni vedoucí odborů v Krajském úřadu Libereckého kraje jsou zařazeni do 13., případně        do 14. třídy.

Platový stupeň

Rozpětí stupňů je v případě 13. třídy od 19.680 Kč do 29.590 Kč a v případě 14. třídy od 21.360 Kč do 32.110 Kč.

Příplatek za vedení

Vedoucí odboru je vedoucím zaměstnancem na 2. stupni řízení, a tak výše tohoto příplatku může být v rozpětí 15 – 40 % z platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je konkrétní vedoucí odboru zařazen.

Osobní příplatek

O výši osobního příplatku vedoucího odboru rozhoduje ředitel úřadu. Výše příplatku může být až 50 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je konkrétní vedoucí odboru zařazen. V případě, kdy je tento zaměstnanec vynikajícím, všeobecně uznávaným odborníkem, může mu zaměstnavatel poskytnout osobní příplatek až do výše 100 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zařazen, a to v souladu s ustanovením § 131 odstavce 2 zákoníku práce č. 262/2006 Sb.

Mimořádná odměna

Odměnu vedoucímu odboru přiznává ředitel úřadu.

Vedoucí oddělení sekretariát hejtmana,

Odměňování vedoucího zaměstnance oddělení sekretariát hejtmana se provádí obdobně jako odměňování ředitele.

Platová třída

Vedoucí zaměstnanec oddělení sekretariát hejtmana Krajského úřadu Libereckého kraje je zařazen do 11. třídy.

Platový stupeň

V případě 11. třídy je rozpětí stupňů od 16.750 Kč do 25.190 Kč.

Příplatek za vedení

Vedoucí zaměstnanec oddělení sekretariát hejtmana je vedoucím zaměstnancem na 1. stupni řízení, a tak výše tohoto příplatku může být v rozpětí 5 až 30 % z platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je konkrétní vedoucí zaměstnanec oddělení sekretariát hejtmana zařazen.

Osobní příplatek

O výši osobního příplatku vedoucího zaměstnance oddělení sekretariát hejtmana rozhoduje na návrh vedoucího odboru kancelář hejtmana ředitel úřadu. Výše příplatku může být až 50 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je konkrétní vedoucí zaměstnanec oddělení sekretariát hejtmana zařazen. V případě, kdy je tento zaměstnanec vynikajícím, všeobecně uznávaným odborníkem, může mu zaměstnavatel poskytnout osobní příplatek až do výše 100 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zařazen, a to v souladu s ustanovením § 131 odstavce 2 zákoníku práce č. 262/2006 Sb.

Mimořádná odměna

Odměnu vedoucímu zaměstnanci oddělení sekretariát hejtmana přiznává na návrh vedoucího odboru kancelář hejtmana ředitel úřadu.

Zaměstnanci oddělení sekretariát hejtmana.

Odměňování zaměstnanců oddělení sekretariát hejtmana se provádí téměř obdobně jako odměňování ředitele. Jediným rozdílem je, že zaměstnanci oddělení sekretariát hejtmana nenáleží příplatek za vedení. Není totiž vedoucím zaměstnancem.

 

Platová třída

Zaměstnanci oddělení sekretariát hejtmana Krajského úřadu Libereckého kraje jsou zařazeni         do 8., respektive 9. třídy.

 

Platový stupeň

Rozpětí stupňů je v případě 8. třídy od 13.110 Kč do 19.750 Kč a v případě 9. třídy od 14.220 Kč do 21.390 Kč.

 

Osobní příplatek

O výši osobního příplatku zaměstnanců oddělení sekretariát hejtmana rozhoduje na návrh vedoucího odboru kancelář hejtmana ředitel úřadu. Výše příplatku může být až 50 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je konkrétní zaměstnanec oddělení sekretariát hejtmana zařazen. V případě, kdy je tento zaměstnanec vynikajícím, všeobecně uznávaným odborníkem, může mu zaměstnavatel poskytnout osobní příplatek až do výše 100 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zařazen, a to v souladu s ustanovením § 131 odstavce 2 zákoníku práce č. 262/2006 Sb.

 

Mimořádná odměna

Odměnu zaměstnancům oddělení sekretariát hejtmana přiznává na návrh vedoucího odboru kancelář hejtmana ředitel úřadu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky