Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace – práce na komunikaci – obec Frýdštejn – odvolání k MěÚ Turnov

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 21. 02. 2013 13:49

Sdílet článek

Předmět žádosti o informace: Žádost dle 106/1999 Sb.

Odpověď:

Zákon č. 106/1999 Sb., je postaven na principu, že povinný subjekt je povinen poskytnout požadované informace v zákonném rozsahu, samozřejmě jen pokud je má fakticky k dispozici. Vámi požadované informace vycházejí z písemného odůvodnění rozhodnutí o odvolání č. j.: SO/379/2012/§ 5 OZ ze dne 17. 12. 2012, které nabylo právní moci dne 21. 12. 2012. Po vyznačení doložky právní moci byl celý spis včetně rozhodnutí o odvolání vrácen prvoinstančnímu správnímu orgánu. Krajský úřad jako povinný subjekt tak nemá k datu doručení Vaší žádosti Vámi požadované údaje ve svojí dispozici, a tak Vám je ani nemůže poskytnout. Krajský úřad tak činí s odkazem na § 14 odst. 5 písm. c) zákona č. 106/1999 Sb., neboť požadované informace se již nevztahují k jeho působnosti, což zakládá důvod k odložení věci. Lze Vám pouze doporučit, abyste se obrátili na Městský úřad Turnov, který má k dispozici příslušný a kompletní správní spis v předmětné věci.

Nad rámec vyřízení předmětné žádosti o poskytnutí informace Vám sdělujeme, že odvolací správní řízení je postaveno na tzv. revizním principu, když odvolací správní orgán v zásadě jen kontroluje – reviduje zákonné postupy a věcnou správnost odvoláním napadeného prvoinstančního správního rozhodnutí, většinou bez toho že by sám prováděl nějaké další dokazování, pokud tady je potřeba silnějšího naplnění zásady materiální pravdy, většinou takovéto rozhodnutí zruší a věc vrátí zpět prvoinstančnímu správního orgánu k dalšímu řízení a přikáže mu, jak má dále postupovat.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky