Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace - projekt SLAĎ

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 08. 07. 2013 13:00

Sdílet článek

Předmět žádosti o informace:

Dobrý den, dle Zákona číslo 106/1999 Sb. Vás laskavě  žádám o informaci, kdo a kolik si  nahrabal a zda byl zdravý při vymyšlení Projektu  http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page4049/Projekty-z-obdobi-2007-2013/operacni-program-lidske-zdroje-a-zamestnanost

Tuhle infomaci nutně potřebuji do Studie o blbosti našich úředníků.

Moc děkui a zůstávám  v hluboké úctě.

Odpověď:

Sděluji, že v rámci dotčeného projektu, jímž je dle odkazu uvedeného v žádosti projekt Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců Krajského úřadu Libereckého kraje (dále jen SLAĎ), si nikdo nic „nenahrabal“.

Informaci o zdraví jakékoliv fyzické osoby neposkytujeme, neboť poskytování těchto informací není předmětem tohoto zákona. Všichni zaměstnanci krajského úřadu však jsou z hlediska jejich zdravotního stavu na základě preventivních lékařských prohlídek způsobilí k výkonu své práce. Nad rámec zákonných povinností mohu sdělit, že pokud je mi známo, tak se všichni zaměstnanci, kteří se jakýmkoliv způsobem tomuto projektu věnovali a stále ještě věnují, naštěstí těší pevnému zdraví.

Projekt byl sepsán na základě výzvy č. 76 v rámci operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Výzva byla zaměřena na rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a sladění pracovního a rodinného života. Zaměření této výzvy jsme vyhodnotili pro krajský úřad jako vhodné, neboť jsme se dosud této problematice věnovali jen okrajově, v mezích našich personálních a finančních možností. Projekt je zaměřen na vytváření podmínek pro soulad rodinného a pracovního života a prosazování principů rovných příležitostí žen a mužů v činnosti krajského úřadu.

Díky projektu jsme si vytvořili ve spojení s provedeným genderovým auditem plán podpory rovných příležitostí, který jsme již začali realizovat. Umožnili jsme zaměstnankyním a zaměstnancům vzdělávat se v rámci jejich odborného zaměření i v průběhu jejich mateřské a rodičovské dovolené, případně obnovit nebo doplnit si své odborné znalosti těsně před nástupem zpět do práce před skončením rodičovské dovolené. Při těchto činnostech spolupracujeme s partnerem projektu, neziskovou organizací Centrum Kašpar, o.s., které pro nás zajišťuje metodické vedení a realizaci a přípravu plánu podpory rovných příležitostí žen a mužů, vzdělávání zaměstnanců a zaměstnankyň před návratem z rodičovské dovolené.

V investiční části projektu stavíme mateřskou školu, jejíž potřeba je nepopiratelná, neboť v Libereckém kraji a nejen v něm je obecně velký nedostatek mateřských škol (jen samotný krajský úřad má v současné době na mateřské a rodičovské dovolené 40 svých zaměstnankyň). Proto jsme využili možnost spolufinancování takového zařízení z evropských zdrojů. Zvolili jsme formu přístavby k budově krajské Střední odborné školy a Gymnázia v Liberci na Bojišti. Toto oboustranně výhodné partnerství umožní využít nové mateřské škole stávající potřebné zázemí střední školy, jako např. tělocvičnu, hřiště, školní jídelnu apod., a také zajistí do budoucna studentům a studentkám této školy v pedagogickém oboru absolvovat potřebnou praxi v takto zřízené přidružené mateřské škole.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky