Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace – veřejné zakázky a rozpočet

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 14. 09. 2013 13:04

Sdílet článek

Předmět žádosti:

  1. Existuje centrální zadavatel pro Liberecký kraj a jeho zřizované organizace? Pokud ANO, prosím o název a internetový odkaz.
  2. Jsou veškeré veřejné zakázky zadávané krajem a jím zřizovanými organizacemi zveřejněny na internetu? Pokud ANO, kde.
  3. Prosím o odkaz na rozpočet kraje (dálkový přístup).
  4. Existuje seznam všech veřejných zakázek, zadávaných krajem nebo jím zřizovanými organizacemi v roce 2012? Pokud ano, prosím o poskytnutí nebo o odkaz.
  5. Vede kraj v evidenci kolik procent rozpočtu kraje je vynakládáno na veřejné zakázky? Pokud ANO, prosím o tuto informaci.
  6. Je krajskému úřadu znám celkový objem finančních prostředků vynakládaných na veřejné zakázky?
  7. Jsou zveřejňovány i zakázky malého rozsahu? Pokud ANO, kde.

V souhrnu mi jde o to, abych získal informaci o počtu veřejných zakázek (zadávaných krajem, vč. jeho příspěvkových organizací), o velikosti finančních prostředků jdoucích na tyto zakázky (především v roce 2012) a dokázal je roztřídit na veřejné zakázky malého rozsahu, podlimitní a nadlimitní.

Odpověď:

Níže uvádíme seznam zastupitelů ve III. a IV. volebním období včetně jejich pohybu.

  1. Centrální zadavatel pro Liberecký kraj a jeho zřizované organizace neexistuje.

Liberecký kraj realizoval v minulosti několik veřejných zakázek jako centrální zadavatel pro své příspěvkové organizace – jednalo se např. o služby mobilního operátora, pojištění majetku, nákup elektrické energie a zemního plynu.  V roce 2013 byl centrálním zadavatelem pro příspěvkové organizace a některé obce z Libereckého kraj při nákupu elektřiny a zemního plynu na komoditní burze.

 

  1. Liberecký kraj uveřejňuje veřejné zakázky s předpokládanou hodnotou 200.000 Kč bez DPH a vyšší. Veřejné zakázky s předpokládanou hodnotou 200.000 – 499.999 Kč bez DPH jsou uveřejňovány po dobu lhůty pro podání nabídek na webových stránkách Libereckého kraje: /page2683

Veřejné zakázky s předpokládanou hodnotou 500.000 Kč bez DPH  a vyšší jsou uveřejňovány na profilu zadavatele Libereckého kraje: /nabidkaGORDION/profilLibereckykraj

Na profilu zadavatele jsou na základě požadavku resortních odborů uveřejňovány i veřejné zakázky s nižší předpokládanou hodnotou.

Příspěvkové organizace mají povinnost uveřejňovat veřejné zakázky s předpokládanou hodnotou 500.000 Kč a vyšší. Většina příspěvkových organizací má stejnou adresu profilu zadavatel jako Liberecký kraj.

  •  

 

  1. Rozpočet kraje – dálkový odkaz

 

  •  

 

  1. Seznam veřejných zakázek zadávaných Libereckým krajem v roce 2012 – přílohy č 1., č. 2. Jednotlivé odbory Krajského úřadu Libereckého kraje evidují veřejné zakázky s předpokládanou hodnotou 50.000 Kč a více, některé odbory evidují i nižší veřejné zakázky malého rozsahu.

Pro lepší orientaci je přiložena Směrnice Rady Libereckého kraje č. 1/2012 pro zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi – příloha č. 3.

 

  1. Evidenci, kolik % rozpočtu kraje je vydáváno za veřejné zakázky, kraj nevede.

 

  1. Celkový objem finančních prostředků vynakládaných na veřejné zakázky  - není evidován. Celkový objem finančních prostředků vynakládaných na veřejné zakázky a evidovaných jednotlivými odbory Krajského úřadu Libereckého kraje je 173 138 208 Kč za rok 2012 (veřejné zakázky malého rozsahu, podlimitní, nadlimitní veřejné zakázky).

 

  1. Veřejné zakázky malého rozsahu jsou také uveřejňovány – informace o uveřejňování je uvedena výše v odpovědi na otázku č. 2.

Příloha č. 1: Přehled VZMR

Příloha č. 2: Nadlimitní a podlimitní VZ

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky