Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace – vodorovné značení v Krkonošské ulici v Tanvaldě-Šumburku

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 09. 12. 2013 11:46

Sdílet článek

Předmět žádosti: ZDE

Odpověď:

na základě vaší žádosti o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, kterou Liberecký kraj obdržel dne 22. 11. 2013 a která se týkala vodorovného dopravního značení na silnici I/10 v ulici Krkonošská v Tanvaldu, s nímž nesouhlasíte, Vám k jednotlivým bodům sdělujeme následující:

 

K bodu 1)

Doba trvání přechodné úpravy provozu je stanovena na zkušební dobu od 1. 8.2013 do 31. 7. 2014.     

K bodu 2)

Návrh na místní stanovení úpravy provozu podalo město Tanvald, Palackého 359, 468 41 Tanvald, IČ: 00262587 dne 28. 6. 2013.

 

K bodu 3)

V příloze tohoto dopisu Vám zasíláme stanovení přechodné úpravy Č.j.: KULK 44116v/2013ze dne 8. 7. 2013.           

 

K bodu 4)

Stanovení přechodné úpravy provozu bylo vydáno po předchozím písemném souhlasu Policie ČR, Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Dopravního inspektorátu Jablonec nad Nisou, ze dne 24.6.2013, pod č.j.: KRPL-49174/ČJ-2013- 180406-03. 

 

K bodu 5)

V souladu s ust. § 124 odst. 4 písm. b) zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, ve znění pozdějších předpisů, je příslušným úřadem pro vydání stanovení místní a přechodné úpravy Krajský úřad po písemném vyjádření příslušného orgánu policie. V tomto případě tedy přechodnou úpravu provozu na silnici I/10 v Tanvaldu stanovil Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, po předchozím souhlasném vyjádření Policie ČR, Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Dopravního inspektorátu Jablonec nad Nisou, ze dne 24. 6. 2013.                                                                  


Při stanovení vodorovného dopravního značení, které bylo změněno na základě žádosti podané městem Tanvald a bylo odsouhlaseno Policií ČR, Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje, Dopravním inspektorátem Jablonec nad Nisou, která tuto úpravu provozu podporuje.  Město Tanvald žádalo o místní úpravu provozu, tedy úpravu provozu na dobu neurčitou. Na základě jednání, která proběhla mezi Krajským úřadem Libereckého kraje, odborem dopravy, městem Tanvald, Policií České republiky a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR bylo dohodnuto, že úprava vodorovného dopravního značení na silnici I/10 v ulici Krkonošská v Tanvaldu nebude prováděná jako doprava místní, ale jako doprava přechodná, a tím byla změna vodorovného dopravního značení časově omezena o to na dobu od 1. 8. 2013 do 31. 7. 2014, tak aby po jednom roce změny vodorovného dopravního značení mohlo dojít k případné úpravě nebo zrušení změny vodorovného dopravního značení.

 

Na základě Vámi zaslané žádosti o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, kterou odbor dopravy obdržel dne 25. 11. 2013, která se týkala vodorovného dopravního značení na silnici I/10 v ulici Krkonošská v Tanvaldu a kterou zároveň žádáte o změnu vodorovného dopravního značení na původní, Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy zašle Vaši žádost k vyjádření Policii České republiky, Krajskému ředitelství policie Libereckého kraje, Dopravnímu inspektorátu Jablonec nad Nisou a Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správě Liberec. O stanoviscích Policie ČR, Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Dopravního inspektorátu Jablonec a Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správy Liberec, Vás bude Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, informovat.

Příloha č. 1: Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích

Příloha č. 2: Úprava dopravního značení na silnici I/10 (ul. Krkonošská) v km 103,00-103,200 v Tanvaldě

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky