Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

kopie korespondence mezi KÚ a MÚ Turnov ve věci stavby rozšíření komunikace bez příslušného územního rozhodnutí v obci Frýdštejn

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 22. 08. 2013 09:46

Sdílet článek

Předmět žádosti:

ŽÁDOST

Odpověď:

V žádosti požadujete poskytnutí: „kopie veškeré korespondence mezi Krajským úřadem Libereckého kraje a Městským úřadem Turnov, příp. Obcí (Obecním úřadem) Frýdštejn ve věci zjištění, jak, že Obec Frýdštejn provedla stavbu rozšíření komunikace bez příslušného rozhodnutí a stavebního povolení vč. sdělení Městského úřadu Turnov, resp. Obce či Obecního úřadu Frýdštejn, kterým bylo Krajskému úřadu Libereckého kraje sděleno, že u Městského úřadu Turnov, stavebního úřadu již probíhá řízení o dodatečném povolení stavby rozšíření komunikace, a na den 18.7.2013 od 8:30 hodin bylo svoláno Městským úřadem Turnov, stavebním úřadem, místní šetření o dodatečném povolení stavby rozšíření komunikace.

V případě, že o tomto neexistuje žádná vzájemná korespondence a podání informací v předmětné věci mezi Krajským úřadem Libereckého kraje a Městským úřadem Turnov příp. Obcí (Obecním úřadem) Frýdštejn probíhala jinou formou než písemnou, pak žádáme kopie veškerých záznamů (úředních záznamů) týkající se dané věci vč. záznamu o sdělení Městského úřadu Turnov, příp. Obce či Obecního úřadu Frýdštejn, že u Městského úřadu Turnov, stavebního úřadu již probíhá řízení o dodatečné povolení předmětné stavby, a že na den 18.7.2013 od 8:30 hodin je svoláno Městským úřadem Turnov, stavební úřad, místní šetření o dodatečném povolení stavby“.

 

Jak již jste byli informováni dne 2.7.2013 písemností pod zn. č.j. S/1/4/2013, Krajský úřad, nepřijal prozatím žádná opatření, zda Obec Frýdštejn provedla stavbu rozšíření komunikace bez příslušného územního rozhodnutí a stavebního povolení. Bylo pouze zjištěno, že na den 18.7.2013 v 8:30 hodin bylo svoláno Městským úřadem Turnov, stavebním úřadem, místní šetření o dodatečném povolení stavby. Stavebník podle sdělení Městského úřadu Turnov, stavebního úřadu, předložil dokumentaci a koordinované závazné stanovisko Městského úřadu Turnov. Správní řízení o dodatečném povolení stavby tedy probíhá a Krajský úřad nebude do tohoto správního řízení, jakožto odvolací orgán zasahovat.

Skutečnost, že správní řízení bylo zahájeno, sdělil Městský úřad Turnov, stavební úřad, e-mailem dne 28.6.2013 Krajskému úřadu, odboru dopravy. Kopii této e-mailové zprávy, včetně předcházejícího dotazu Krajského úřadu, odboru dopravy, Vám předkládáme jako přílohu.

V současné době probíhá  prošetřování Vaší nevyřízené stížnosti ze dne 26.6.2013. V termínu do 14.8.2013 se k této záležitosti vyjádří Městský úřad Turnov, stavební úřad. Následně pak budete informováni o vyřízení této stížnosti Krajským úřadem.  Kopii e-mailové zprávy, požadující podání informace o vyřízení této stížnosti, Vám předkládáme rovněž jako přílohu.

Jiné písemnosti v dané věci mezi Krajským úřadem Libereckého kraje a Městským úřadem Turnov příp. Obcí (Obecním úřadem) Frýdštejn již nemáme k dispozici, kromě těch, které Vám byly poskytnuty již dříve.

Podáváme Vám tuto informaci v naději, že předmětná otázka bude spravedlivě, v souladu s příslušnými zákony, rozhodnuta.

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky