Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lokality zvlášť chráněných druhů

Mgr. Lenka Fričová

vedoucí oddělení matrik a státního občanství

  • 17. 01. 2019 00:00

Sdílet článek

Předmět žádosti:  

  1. poskytnutí seznamu všech známých lokalit na území města Liberec, které byly s projektantem řešeny při projednávání podoby návrhu územního plánu města Liberec,
  2. jaké metody použil dotčený orgán ochrany přírody ke zjištění všech „známých“ lokalit, které předal projektantovi na jednání dne 11. 11. 2015,
  3. zda pracuje dotčený orgán ochrany přírody na „objevování“ nových lokalit v rámci města Liberec, kde by mohlo dojít ke střetu územního plánování se zvlášť chráněnými druhy živočichů a rostlin i po datu 11. 11. 2015.      

Odpověď:  

  1. Proces tvorby návrhu územního plánu Liberec trvá od roku 2012 a po celou dobu se v různých fázích KÚ LK k předkládaným stupňům dokumentace vyjadřoval. Po celou dobu pak uplatňoval průběžně svoje připomínky či požadavky  z oblasti ochrany přírody a krajiny, tj. včetně ochrany zvláště chráněných druhů rostlin či živočichů (dále jen ZCHD). Žádný ucelený seznam lokalit s výskytem ZCHD na území města Liberec, které byly s projektantem řešeny při projednání podoby návrhu ÚP města Liberec i nového návrhu ÚP města Liberec, však při této činnosti KÚ LK nevytváří. Tato povinnost pro krajský úřad nevyplývá ze žádného zákona, a proto krajský úřad ani není povinen takový seznam mít.
  2. KÚ LK využívá Nálezovou databázi ochrany přírody vedenou Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR a informace získané ze své úřední praxe.
  3. Ano, odborný dotčený orgán ochrany přírody pracuje na „objevování“ nových lokalit v rámci města Liberec, kde by mohlo dojít ke střetu územního plánování se zvláště chráněnými druhy živočichů a rostlin, i po datu 11. 11. 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky