Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Majetkové vztahy mezi organizacemi Libereckého kraje poskytující zdravotnické služby

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 13. 01. 2022 10:41

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval ifnormace týkající se majetkových vztahů mezi poskytovateli zdravotních služeb, které poskytují služby v majetku Libereckého kraje. Konkrétně požadoval odpovědi na následující dotazy:

  1. Poskytuje některé zdravotnické zařízení zřizované Libereckým krajem (pozn. 1) své služby v nemovitostech, jejichž vlastníkem je jiná právnická osoba než samotný Liberecký kraj?

Odpověď:

V resortu zdravotnictví je Liberecký kraj zřizovatelem dvou příspěvkových organizací, z toho pouze Léčebna respiračních nemocí Cvikov, p. o. spadá dle pozn. 1 do uvažovaných zdravotnických organizací. Tato organizace neposkytuje své služby v nemovitostech, jejichž vlastníkem je jiná právnická osoba než Liberecký kraj.

  1. Pokud ano, prosíme o výčet těchto zdravotnických zařízení v rozsahu: název, adresa, IČ.

Odpověď:

Žádné zdravotnické zařízení neposkytuje své služby v nemovitostech, jejichž vlastníkem je jiná právnická osoba než Liberecký kraj.

  1. U vyjmenovaných zdravotnických zařízení dle bodu 2. uveďte, prosím, jakou formou jsou upraveny vzájemné majetkové vztahy (pozn. 3), a jak jsou smluvně řešeny/upraveny běžné opravy, údržba a investice nemovitého majetku, v němž krajské zdravotnické zařízení poskytuje své služby.

Odpověď:

Žádné zdravotnické zařízení neposkytuje své služby v nemovitostech, jejichž vlastníkem je jiná právnická osoba než Liberecký kraj.

  1. Poskytuje nějaké zdravotnické zařízení jiného vlastníka (pozn. 1 a 4), své služby v nemovitostech, které vlastní Liberecký kraj? Pokud ano, prosíme o výčet těchto poskytovatelů v rozsahu: název, adresa, IČ.

Odpověď:

V nemovitosti vlastněné Libereckým krajem poskytuje služby Hospic sv. Zdislavy, o. p. s., Pod Perštýnem 321/1, 460 01 Liberec, IČ: 28700210.

  1. U vyjmenovaných zdravotnických zařízení dle bodu 5. uveďte, prosím, jakou formou jsou upraveny vzájemné majetkové vztahy (pozn. 3), a jak jsou smluvně řešeny/upraveny běžné opravy, údržba a investice nemovitého majetku ve vlastnictví kraje, v němž zdravotnické zařízení jiného vlastníka poskytuje své služby.

Odpověď:

Majetkové vztahy jsou upraveny smlouvou o výpůjčce mezi Libereckým krajem a spol. Hospic sv. Zdislavy, o. p. s. Opravy, údržba, investice atp. jsou upraveny smlouvou o provozování a zajištění poskytování služeb lůžkového hospice v budově vlastněné Libereckým krajem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky