Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Národní kulturní památka Ještěd - poskytnutí informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím

Bc. Markéta Ščerbáková

  • 13. 03. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:4897|autor:Bc. Markéta Ščerbáková|email:marketa.scerbakova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 650|mobil:|aktualizace:]

Dobrý den,

k mé diplomové práci bych měla ještě jeden dotaz (dle z. 106/1999 Sb.). Chtěla jsem se zeptat, zda Liberecký kraj v posledních deseti letech poskytlo nějaké finanční prostředky (eventuelně v jaké formě) pro obnovu národní kulturní památky Ještěd. Zda bylo vydané nějaké závazné stanovisko a jestli bylo zahájeno nějaké územní řízení ohledně této nemovitosti. S pozdravem Michaela Stěhulová

 

 

Vážená paní Stěhulová,

 

děkujeme za Váš dotaz a zájem o národní kulturní památku Horský hotel a televizní vysílač Ještěd u Liberce.

 

Liberecký kraj – stejně jako ostatní kraje - vznikl k 1. 1. 2001, proto Vám nemůžeme poskytnout data za Vámi požadovaných celých 10 let. Za krátkou existenci Libereckého kraje kraj poskytl příspěvek pouze v roce 2005, a to na rekonstrukci topení. Příspěvek byl poskytnut ve výši 230 000,- Kč. (V této souvislosti si Vás dovolujeme upozornit, že veškeré příspěvky, které Liberecký kraj poskytl ze svého rozpočtu na obnovu kulturních památek, jsou zveřejněny na našich internetových stránkách www.kraj-lbc.cz.)

 

Krajský úřad Libereckého kraje je věcně a místně příslušným orgánem státní památkové péče pro národní kulturní památky [§ 28 odst. 2 písm. a) zákona o státní památkové péči]. Horský hotel a televizní vysílač na hoře Ještěd byl národní kulturní památkou prohlášen nařízením vlády č 422/2005 (s účinností od 1. ledna 2006). Od doby prohlášení jsme vydali celkem čtyři závazná stanoviska.

 

K zahájeným územním řízením ve věci NKP Horský hotel a televizní vysílač Ještěd u Liberce se z důvodu nepříslušnosti nemůžeme vyjádřit, odpověď by Vám měl poskytnout Magistrát města Liberce, stavební úřad.

 

S pozdravem

 

Bc. Markéta Ščerbáková

Oddělení památkové péče

Odbor kultury, památkové péče a cestovného ruchu

Krajský úřad Libereckého kraje

U Jezu 642/2a

461 80  Liberec 2

tel.: +420 485 226 650

e-mail.: marketa.scerbakova@kraj-lbc.cz

www.kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky