Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nostrifikace v roce 2020

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 01. 04. 2021 09:58

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval informace týkající se nostrifikace, konkrétně poždatoval opdovědi na následující dotazy:

1. Kolik žadatelů a držitelů mezinárodní ochrany dle azylového zákona č. 325/1999 Sb. v roce 2020 podalo ke krajskému úřadu žádost o nostrifikaci?

2. Kolik žadatelů a držitelů mezinárodní ochrany dle azylového zákona č. 325/1999 Sb. v roce 2020 zažádalo o proběhnutí nostrifikační zkoušky v jiném než českém jazyce / požádalo o přítomnost tlumočníka?

3. Kolik držitelů mezinárodní ochrany dle azylového zákona č. 325/1999 Sb. zažádalo o nostrifikaci na základě čestného prohlášení? 

Odpověď na žádost: KÚ LK k dotazům uvedl následující:

K dotazu č. 1: V roce 2020 žádný žadatel ani držitel mezinárodní ochrany dle azylového zákona nepodal ke krajskému úřadu žádost o nostrifikaci.

K dotazu č. 2: V roce 2020 žádný žadatel ani držitel mezinárodní ochrany dle azylového zákona nežádal o proběhnutí nostrifikační zkoušky v jiném než českém jazyce, ani nepožádal o přítomnost tlumočníka.

K dotazu č. 3: Žádný žadatel ani držitel mezinárodní ochrany dle azylového zákona nežádal o nostrifikaci na základě čestného prohlášení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky