Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Odpovědnost za škodu při výkonu veřejné moci

05. 06. 2008
[id:6596|autor:JUDr. Němec Jiří|email:jiri.nemec@kraj-lbc.info|telefon:485 226 463|mobil:|aktualizace:]

1. Úplný chronologický seznam případů poskytnutí náhrady škody způsobené Vaším krajem v důsledku vydání nezákonného rozhodnutí nebo provedení nesprávného úředního postupu v samostatné působnosti, a to včetně údaje o výši poskytnuté náhrady a důvodu vzniku škody (vč. označení a stručné charakteristiky proběhnuvšího nebo probíhajícícho správního řízení nebo jiné věci, na jejichž základě vznikla škoda vč. údaje o dni nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo příslušným orgánem nezákonné rozhodnutí zrušeno nebo změněno).
2. Úplný chronologický seznam případů poskytnutí regresivní úhrady škody státu, způsobené Vaším krajem v důsledku vydání nezákonného rozhodnutí nebo provedení nesprávného úředního postupu v přenesené působnosti, a to včetně údaje o výši poskytnuté náhrady a důvodu vzniku škody (vč. označení a stručné charakteristiky proběhnuvšího nebo probíhajícícho správního řízení nebo jiné věci, na jejichž základě vznikla škoda vč. údaje o dni nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo příslušným orgánem nezákonné rozhodnutí zrušeno nebo změněno).
3. Úplný chronologický seznam případů poskytnutí regresivní úhrady škody obcím, způsobené Vaším krajem v důsledku vydání nezákonného rozhodnutí nebo provedení nesprávného úředního postupu obcí v samostatné působnost na základě nesprávného právního názoru Vašeho kraje, a to včetně údaje o výši poskytnuté náhrady a důvodu vzniku škody (vč. označení a stručné charakteristiky proběhnuvšího nebo probíhajícícho správního řízení nebo jiné věci, na jejichž základě vznikla škoda vč. údaje o dni nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo příslušným orgánem nezákonné rozhodnutí zrušeno nebo změněno).
4. Úplný chronologický seznam všech případů uplatnění nároku Vašeho kraje na regresivní úhradu škody vůči úředníkům a jiným zaměstnancům Vašeho kraje, a to v návaznosti na případy uvedené v bodě 1 až 3, vč. uvedení výše uplatněného nároku a kroků podniknutých k jeho vymožení.
Vše od 1. 1. 2007.

Odpověď:
Žádné náhrady škody a regresní náhrady ve smyslu zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu při výkonu veřejné moci, nebyly ve Vámi sledovaném období od 1. 1. 2007 Libereckým krajem, resp. krajským úřadem, nikomu poskytnuty.  




 

JUDr. Němec Jiří
jiri.nemec@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 463