Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Počet přezkoumávaných rozhodnutí o odmítnutí žádosti o informace podle zákona 106/1999 Sb., z důvodu zneužití práva na informace

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 29. 03. 2022 12:11

Sdílet článek

Zadejte anotaci/popis aktuality

Předmět žádosti: ždatel poždaoval odpovědi na následující dotazy:

  1. Kolik rozhodnutí o odmítnutí žádosti o informace, které jste jako nadřízený orgán k odvolání žadatele přezkoumávali, byly povinným subjektem vydány z důvodu zneužití práva na informace za posledních 5 let (resp. roky 2017-2021)? Př. odpovědi – V roce 2017 evidujeme 50 odvolání, z toho 3 žádosti byly povinným subjektem odmítnuty pro zneužití práva. V roce 2018 ….
  2. Jak jste jako nadřízený orgán v těchto věcech rozhodli-kolikrát byl postup povinného subjektu potvrzen a kolikrát rozhodnutí zrušeno?
  3. Prosím také o poskytnutí těchto (anonymizovaných) rozhodnutí povinného subjektu a rozhodnutí o odvolání.

Odpověď na žádost:
K výše požadovanému KÚ LK uvedl, že jako důvod pro odmítnutí žádosti podle „InfZ“ „zneužití práva na informaci“ jsme v rámci odvolacího řízení nebo řízení o stížnosti vůbec nikdy neřešili a není nám známo, že by takovéto rozhodnutí bylo povinnými subjekty v rámci Libereckého kraje vydáno.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky