Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Počet přezkumných řízení zákonnosti obecné povahy v období 2006 - 2013

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 22. 08. 2013 09:44

Sdílet článek

Předmět žádosti:

V souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „zákon o svobodném přístupu k informacím“) Vás žádám o poskytnutí informace o tom, kolik přezkumných řízení zákonnosti opatření obecné povahy podle § 174/2 zákona č. 500/2004 Sb. bylo u Vašeho úřadu zahájeno v období od 1. 1. 2006 do 30. 6. 2013? Současně prosím o sdělení, v kolika případech bylo návrhu na přezkum vyhověno z důvodu nezákonnosti daného opatření obecné povahy. Prosím taktéž o sdělení, v kolika případech se jednalo o přezkum územně plánovací dokumentace a v kolika případech přezkumu územně plánovací dokumentace byla tato zrušena.

Odpověď:

Za předmětné období 2006 až 2013 se přezkumnými řízeními zabýval pouze Odbor územního plánování a stavebního řádu a ten na úseku územního plánování  provedl dvě přezkumná řízení územně plánovací dokumentace.

V prvním případě byl využit postup přiměřený institutu zkráceného přezkumného řízení dle § 98 správního řádu, tzn. přezkumné řízení nebylo vůbec zahajováno a první písemností v dané věci bylo rozhodnutí o zrušení části opatření obecné povahy ze dne 4.5.2010. Jednalo se o změnu územního plánu.

Druhým případem byl přezkum regulačního plánu. Zahájeno bylo usnesením ze dne 4.8.2010, usnesení o zastavení přezkumného řízení bylo vydáno 8.9.2010, a to s odkazem na ustanovení § 94 odst. 4 správního řádu.

Na úseku stavebního řádu a územního rozhodování ani na jiném odboru žádný přezkum v uvedeném období neprobíhal.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky