Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Počet správních řízení v oblasti regulace reklamy

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 06. 11. 2019 00:00

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatel požaduje informaci o počtu správních řízení, včetně uvedení spisových značek vedených Krajským úřadem Libereckého kraje v rámci dozorové činnosti v oblasti regulace reklamy, pro porušení zákazu reklamy, která je klamavou obchodní praktikou dle přílohy č. 1 písm. b) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, spočívající v neoprávněném užití značky jakosti prodávajícím, a to v období od 12. 02. 2008 do 04. 11. 2019.

Odpověď na žádost:

Krajský úřad Libereckého kraje, správní odbor jako krajský živnostenský úřad a orgán dozoru podle § 7 písm. i) zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, obdržel ve stanoveném období pouze jeden podnět obsahující podezření na porušení práv chráněných komunitární ochrannou známkou EU. Konkrétně se jednalo o užití chráněného symbolu „mořský koník“ (k němuž měla výhradní právo užití společnost DVECTIS CZ, s.r.o.), společností REHA-MEDICAL s.r.o., při propagaci výrobku na svých webovských stránkách, konkrétně výrobku „rehabilitační pomůcka - podložka na sezení DYNASIT“. Šetření podnětu bylo vedeno v režimu zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole, pod spisovou značkou SO/OKZU/281/2017 s následujícím závěrem:

K zveřejnění nabídky výrobku došlo omylem při rekonstrukci webovských stránek prodávajícího. Nabídka výrobku byla neprodleně odstraněna. Podatel podnětu byl o výsledku šetření informován. Ve věci nebylo zahájeno správní řízení o uložení sankce, nebo o uložení zvláštního opatření.

Z výše uvedeného plyne, že Krajský úřad Libereckého kraje v období 12. 02. 2008 do 04. 11. 2019 nevydal žádné správní rozhodnutí o uložení pokuty nebo rozhodnutí o uložení zvláštního opatření ve věci porušení zákazu reklamy, která je klamavou obchodní praktikou spočívající v neoprávněném užití značky jakosti nebo jiného obdobného označení prodávajícím.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky