Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Poskytnutí Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření obce Paceřice za rok 2007

JUDr. Samčík Peter

  • 07. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6591|autor:JUDr. Samčík Peter|email:peter.samcik@kraj-lbc.info|telefon:485 226 318|mobil:|aktualizace:]

Žádost o zaslání kopie Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření obce Paceřice za r. 2007 zpracované Krajským úřadem Libereckého kraje. 


Vážená paní,

K Vašemu požadavku ze dne 22. dubna 2008 Vám sděluji,  že zákon č. 420/2004 Sb., o přezkoumávání hospodaření ÚSC, podle kterého bylo přezkoumání hospodaření u Obce Paceřice provedeno, požadované informace poskytovat neumožňuje.

Pověřený kontrolor (zaměstnanec Libereckého kraje), který odpovídá za dodržování předmětného zákona, je povinen během kontroly a po jejím skončení, podle § 6 odst. 3 písm. d) cit. zákona zachovávat mlčenlivost o všech skutečnostech, o kterých se dozvěděl při přezkoumání, pokud nejde o soudní řízení nebo pokud jej nezbaví mlčenlivosti ten, v jehož zájmu bylo přezkoumávání provedeno.

Seznámení občanů přísl. obce se zprávou o výsledku hospodaření obce za uplynulý kalendářní rok upravuje ustanovení § 17 odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb. (malá rozpočtová pravidla), cituji:

„(5) Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření je součástí závěrečného účtu při jeho projednávání v orgánech územního samosprávného celku a svazku obcí.

(6) Návrh závěrečného účtu územního samosprávného celku musí být vhodným způsobem zveřejněn nejméně po dobu 15 dnů před jeho projednáním v zastupitelstvu územního samosprávného celku. Připomínky k závěrečnému účtu mohou občané uplatnit buď písemně ve lhůtě stanovené při jeho zveřejnění nebo ústně na zasedání zastupitelstva.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky